USO (Ž): Kvitova, Peneta, Halep i Azarenka u 1/4-finalu!

Viktorija Azarenka i Simona Halep igraće jedna protiv druge u četvrtfinalu US opena. Flavija Peneta pobedila je Samantu Stosur sa 6:4, 6:4 i plasirala se u četvrtfinale. Petra Kvitova ostvarila je najbolji Gren slem rezultat sezone pošto se plasirala u četvrtfinale US opena.

Tenis 08.09.2015 | 12:40
USO (Ž): Kvitova, Peneta, Halep i Azarenka u 1/4-finalu!

Beloruskinja, koja je dva puta bila vicešampionka u Njujorku, lako je izašla na kraj sa Varvarom Lepčenko (6:3, 6:4), dok je Halepova u uzbudljivom okršaju izbacila Sabine Lisicki iz Nemačke sa 6:7 (6-8), 7:5, 6:2.

Azarenka je sve vreme kontrolisala okršaj sa Lepčenko i uspela je da okonča duel za 99 minuta, pa se čini da je sve bliža igri iz svojih najboljih dana.

“Igra zapravo nije ni bila problem, više je bio problem da nađem ritam i da tu igru primenim u teškim situacijama. Ne bih rekla da je bilo mentalno, više pitanje kontinuteta. Od marta polako napredujem iz meča u meč, nadam se da ću tako i da nastavim“, rekla je Beloruskinja.

Po velikoj vrućini igrale su Halepova i Lisicki – videli smo mnogo brejkova i grešaka, neobičnih poena, a na kraju je Rumunka slavila. U prvom setu Halepova je propustila dve set lopte i poklekla je u taj brejku, a zatim je slavila u drugom setu pošto je napravila ključni brejk u 12. gemu.

Posle pauze od deset minuta zbog toplote Halepova se na teren vratila svežija, Sabine je potpuno pala, pa se Rumunka prvi put u karijeri plasirala u četvrtfinale US opena.

U dosadašnja dva okršaja Azarenke i Halepove oba puta je slavila Beloruskinja, ali to ne znači mnogo jer su se ti dueli dogodili 2012. godine.

Italijanska teniserka je tako ostvarila jedan od najboljih rezultata u karijeri, pošto joj je ovo treće Gren slem četvrtfinale, a dalje je otišla samo 2013. kada je upravo na US openu stigla do polufinala.

U duelu sa Stosur italijanska teniserka odigrala je neočekivano stabilno. Nije ispustila nijedan servis, napravila je po brejk u oba seta i savladala je australijsku teniserku sedmi put u nizu.

Čehinja, Kvitova, je do svog prvog četvrtfinala u Njujorku stigla savladavši Britanku, Džoanu Kontu sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Konta, najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg US opena, nije se predavala ni protiv Kvitove, ali ipak nije uspela da napravi još jedno iznenađenje posle pobeda nad Mugurusom i Petkovićevom.

U prvom setu Kvitova je brejkom u 12. gemu došla do prednosti, a u drugom je nešto ranije napravila ključni brejk. Oduzela je rivalki servis na 4:3, a potom je iskoristila treću meč loptu.

Kvitova će u borbi za polufinale igrati protiv Flavije Penete koja je bila bolja od Samante Stosur.

Komentari / 0

Ostavite komentar