Како да се ослободите непријатног задаха?

Лош задах узрокују испарљива сумпорна једињења која настају услед активности бактерија које настањују уста.

Здравље 08.09.2015 | 09:57
Како да се ослободите непријатног задаха?

Иако ће жвака или ментол бомбона донекле побољшати стање, ово решење је кратког даха. Прање зуба је врло битно, али не и најбитни корак, наводе бразилски научници. Оно што вам је потребно јесте комплетна стратегија.

Лош задах узрокују испарљива сумпорна једињења која настају услед активности бактерија које настањују уста. Њихово присуство може да проузрокује настанак каријеса, инфекција и многобројних других обољења.

Али, према истраживању објављеном у магазину Цлиницал Периодонтологy, највећи проблем представља језик. Наиме, ова велика област испуњена је великим бројем пукотина и удубљења које представљају идеално окружење за прекомерно размножавање микроорганизама.

Зато и не чуди што су у засебним студијама научници из Јапана установили да наслаге на језику имају највећи утицај у настанку испарљивих сумпорних једињења. То, такође, објашњава зашто је непријатан дах најјачи ујутру, с обзиром на то да се преко ноћи наслаге гомилају на језику.

Да бисте се решили непријатног задаха придржавајте се следећих савета:

1. Одржавајте хигијену језика

Језик можете чистити пластичним влакнима или специјалним наборима на полеђини четкице за зубе. Набори свакако представљају бољу опцију, јер плитки пластичњи рељеф омогућава ефикасније механичко уклањање наслага на језику, за разлику од четкања, које би могло да проузрокује дубље завлачење бактерија у наборе језика.

2. Користите зубни конац најмање двапут дневно

На тај начин уклонићете ситне честице хране чије труљење узрокује настанак сумпорних испарења.

3. Редовно хидрирајте уста

Недовољна количина пљувачке узрокује таложење наслага којима бактерије почињу да се хране, а затим и прекомерно размножавају, а као резултат настају испарљива сумпорна једињења.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар