"Вријеме за отварање поглавља са Србијом"

Извјестилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер позвао је вечерас европске институције да признају напредак у дијалогу о нормализацији односа Београда и Приштине тако што ће отворити прва поглавља у преговарачком процесу са Србијом.

Србија 08.09.2015 | 08:25
"Вријеме за отварање поглавља са Србијом"

"Вријеме је за отварање преговарачких поглавља са Србијом", поручио је Мекалистер у краћем говору на пленарном засједању ЕП у Стразбуру.

Он је подсјетио посланике да су премијери Србије и Косова прије двије недјеље у дијалогу под покровитељством шефице европске дипломатије Федерике Могерини финализовали договоре о кључним питањима, укључујући и договор о Заједници српских општина.

"Осим тога, договорили су се и о примјени споразума о енергији и телекомуникацијама и нашли рјешење за проблем моста у Митровици", рекао је извјестилац, који се Парламенту обратио током сата предвиђеног за кратке говоре посланика.

Он је казао да се мора признати да договори постигнути током посљедње рунде разговора у Бриселу представљају значајан напредак у процесу нормализације односа Београда и Приштине и одао признање предсједнику владе Србије Александру Вучићу, косовском премијеру Иси Мустафи и шефици европске дипломатије Федерики Могерини.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јулио

08.09.2015 09:12

Прицам ти прицу!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГ

08.09.2015 09:58

Је..ла вас европа . Сад кад је пропала и почела се распадати сад би Србија могла почет преговоре .

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

08.09.2015 14:15

...Нема поговора, бице преговора...!

Name

Луда Милојка

09.09.2015 00:39

За госп УГ Насмијаме само тако !!! Осим избјеглица ови сто долазе нико је други И не зели.(пропала категорија)