Скупштина о енергији, образовању, вину...

У Бањалуци ће данас бити настављена Пета редовна сједница Народне скупштине Републике Српске разматрањем Приједлога закона о предшколском васпитању и образовању.

Република Српска 08.09.2015 | 08:00
Скупштина о енергији, образовању, вину...

На дневном реду су приједлози закона о адвокатури, о вину, о јаким алкохолним пићима, о измјенама Закона о експропријацији, о измјенама и допунама Закона о обновљивим изворима енергије и ефикасној когенерацији, те о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине.

Биће разматрани нацрти закона о превозу опасних материја, о метрологији у Републици Српској, о измјенама Закона о управној инспекцији, о измјенама и допунама Закона о звањима која се стичу завршетком високог образовања, о измјенама и допунама Закона о боравишној такси.

Парламент Српске разматраће нацрт стратегије интегралног управљања водама Републике Српске од 2015. до 2024. године, консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за 2014. годину, те извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за прошлу годину.

На дневном реду су и извјештаји о пословању Радио-телевизије Републике Српске за 2013. и 2014. годину, те план рада за 2015. годину.

Биће ријечи и о годишњем извјештају о резултатима активности институције омбудсмана за људска права БиХ за 2014. годину, те извјештају омбудсмана за људска права БиХ о појавама дискриминације у БиХ за 2014. годину.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар