Језиво: Гугл зна апсолутно све о вама

Нудимо вам шест линкова са детаљним информацијама које о сваком човеку поседује најјачи претраживач на свету.

Свијет 08.09.2015 | 07:35
Језиво: Гугл зна апсолутно све о вама

Желите ли да сазнате све ствари које гоогле зна о вама? Ниже се налазе 6 линкова које ће вам показати нешто од података које гоогле користи. То не значи да нема приступ неким другим подацима или да те друге податке не користи, јер он користи све. Ово су само они подаци који су доступни и вама, чисто да видите колико је Гоогле у ствари моћан.

1. Како вас гоогле види?

Гоогле покушава да направи ваш основни профил: ваше године, пол, језик којим говорите, ваше интересе. Те податке и информације гоогле алгоритам користи како би вам приказивао рекламе које су намењене само вама. Како вас гоогле види можете погледати на овом линку:

хттпс://www.гоогле.цом/адс/преференцес/

2. Гоогле зна историју ваших локација и кретања

Ако користите Андроид, ваш мобилни уређај можда и сада тренутно док ово читате шаље податке у Гоогле заједно са вашом локацијом. Своју историју кретања и тренутну локацију можете проверити овде:

хттпс://мапс.гоогле.цом/лоцатионхисторy

3. Гоогле зна целу историју вашег претраживања

Гоогле складишти сваку вашу претрагу коју сте направили на његовом претраживачу. Такође бележи и сваку рекламу на коју сте кликнули. Ови подаци су видљиви а овом линку:

хттпс://хисторy.гоогле.цом

4. Гоогле зна сваки уређај преко којег сте се спојили на свој рачун

Уколико се бринете да можда још неко користи ваш гоогле рачун (гмаил, Г+, yоутубе…), на линку ниже можете пронаћи попис свих уређаја који су приступили вашем рачуну, можете видети ИП адресу и приближну локацију:

хттпс://сецуритy.гоогле.цом/сеттингс/сецуритy/ацтивитy

5. Све апликације и проширења које приступају податке Гооглеу

Овде се налази листа свих ваших апликација које имају било какав увид у ваше податке. Такође можете видети тачно које апликације имају какву врсту дозволе и које податке користе.

хттпс://сецуритy.гоогле.цом/сеттингс/сецуритy/пермиссионс

6. Извоз свих података с Гоогле

Гоогле вам дозвољава да експортирате или преузмете све ваше податке: боокмаркс, е-маилове, контакте, податке које имате на гоогле дривеу, yоутубе видее, слике …

хттпс://www.гоогле.цом/такеоут

Извор: Србија данас

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мама

08.09.2015 06:20

Толико сам интересантна да ме сигурно прате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxцц

08.09.2015 06:48

Бас тако, глупости.

Name

ВРС РВИ

08.09.2015 12:48

Нека фино питају, не треба им брате толика технологија. Уосталом могу знати само оно што је на интернету. Баш сам се изтраумирао хехе

Name

о чему ви

08.09.2015 06:28

То зна Гоогле на којем нисте бас стално улоговани. Фацебоок је гори 300 пута. Они се труде да удју у снове људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

08.09.2015 06:49

Ја немам Гоогле налог, немам фејзбук профил и шта сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

08.09.2015 07:04

Вјерујте,да ви нисте за њих народ,него племе......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

08.09.2015 09:45

Ја сам дала свој телефон родици. Да би га оцистила морала сам затворити своју е-маил адресу код гмаил. Ви знате да су телефони малтене бескорисни без тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како вас тразе

08.09.2015 09:49

Помоцу ГПС на васем телефону Гулг мозе у сваком моменту реци гдје је неко по телефонском броју и моделу телефона. То и није вазно али казе како ФБИ проналази све могуце. То су специјалне функције и ја сам игром слуцају усла у то. Ниста сто сам знала прије. У нормалном лог ин лог оут тих функција нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

08.09.2015 11:15

Гугле се некад звао дјак који није ниста знао и сједио у задњој клупи а виде данас све зна и његово знање јос те по глави , лупи'...