Jezivo: Gugl zna apsolutno sve o vama

Nudimo vam šest linkova sa detaljnim informacijama koje o svakom čoveku poseduje najjači pretraživač na svetu.

Svijet 08.09.2015 | 07:35
Jezivo: Gugl zna apsolutno sve o vama

Želite li da saznate sve stvari koje google zna o vama? Niže se nalaze 6 linkova koje će vam pokazati nešto od podataka koje google koristi. To ne znači da nema pristup nekim drugim podacima ili da te druge podatke ne koristi, jer on koristi sve. Ovo su samo oni podaci koji su dostupni i vama, čisto da vidite koliko je Google u stvari moćan.

1. Kako vas google vidi?

Google pokušava da napravi vaš osnovni profil: vaše godine, pol, jezik kojim govorite, vaše interese. Te podatke i informacije google algoritam koristi kako bi vam prikazivao reklame koje su namenjene samo vama. Kako vas google vidi možete pogledati na ovom linku:

https://www.google.com/ads/preferences/

2. Google zna istoriju vaših lokacija i kretanja

Ako koristite Android, vaš mobilni uređaj možda i sada trenutno dok ovo čitate šalje podatke u Google zajedno sa vašom lokacijom. Svoju istoriju kretanja i trenutnu lokaciju možete proveriti ovde:

https://maps.google.com/locationhistory

3. Google zna celu istoriju vašeg pretraživanja

Google skladišti svaku vašu pretragu koju ste napravili na njegovom pretraživaču. Takođe beleži i svaku reklamu na koju ste kliknuli. Ovi podaci su vidljivi a ovom linku:

https://history.google.com

4. Google zna svaki uređaj preko kojeg ste se spojili na svoj račun

Ukoliko se brinete da možda još neko koristi vaš google račun (gmail, G+, youtube…), na linku niže možete pronaći popis svih uređaja koji su pristupili vašem računu, možete videti IP adresu i približnu lokaciju:

https://security.google.com/settings/security/activity

5. Sve aplikacije i proširenja koje pristupaju podatke Googleu

Ovde se nalazi lista svih vaših aplikacija koje imaju bilo kakav uvid u vaše podatke. Takođe možete videti tačno koje aplikacije imaju kakvu vrstu dozvole i koje podatke koriste.

https://security.google.com/settings/security/permissions

6. Izvoz svih podataka s Google

Google vam dozvoljava da eksportirate ili preuzmete sve vaše podatke: bookmarks, e-mailove, kontakte, podatke koje imate na google driveu, youtube videe, slike …

https://www.google.com/takeout

Izvor: Srbija danas

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mama

08.09.2015 06:20

Toliko sam interesantna da me sigurno prate.

ODGOVORITE
Name

xxxcc

08.09.2015 06:48

Bas tako, gluposti.

Name

VRS RVI

08.09.2015 12:48

Neka fino pitaju, ne treba im brate tolika tehnologija. Uostalom mogu znati samo ono što je na internetu. Baš sam se iztraumirao hehe

Name

o čemu vi

08.09.2015 06:28

To zna Google na kojem niste bas stalno ulogovani. Facebook je gori 300 puta. Oni se trude da udju u snove ljudima...

ODGOVORITE
Name

Aa

08.09.2015 06:49

Ja nemam Google nalog, nemam fejzbuk profil i šta sad

ODGOVORITE
Name

Julio

08.09.2015 07:04

Vjerujte,da vi niste za njih narod,nego pleme......

ODGOVORITE
Name

Tacno

08.09.2015 09:45

Ja sam dala svoj telefon rodici. Da bi ga ocistila morala sam zatvoriti svoju e-mail adresu kod gmail. Vi znate da su telefoni maltene beskorisni bez toga.

ODGOVORITE
Name

Kako vas traze

08.09.2015 09:49

Pomocu GPS na vasem telefonu Gulg moze u svakom momentu reci gdje je neko po telefonskom broju i modelu telefona. To i nije vazno ali kaze kako FBI pronalazi sve moguce. To su specijalne funkcije i ja sam igrom slucaju usla u to. Nista sto sam znala prije. U normalnom log in log out tih funkcija nema

ODGOVORITE
Name

...

08.09.2015 11:15

Gugle se nekad zvao djak koji nije nista znao i sjedio u zadnjoj klupi a vide danas sve zna i njegovo znanje jos te po glavi , lupi'...