Вавринка у четвртфиналу и у Њујорку!

Пети носилац Стан Вавринка пласирао се у четвртфинале УС опена, пошто је победио домаћег играча Доналда Јанга са 6:4, 1:6, 6:3, 6:4.

Тенис 07.09.2015 | 22:00
Вавринка у четвртфиналу и у Њујорку!

То је трећи пут узастопно да ће Вавринка у Њујорку играти барем у четвртфиналу, а такође је и први пут у каријери дошао бар у четвртфинале на свим Грен слем турнирима у години.

У мечу којем је недостајало узбуђења и динамике Стан је рутински дошао до своје 30. победе у Њујорку, а у четвртфиналу чека га бољи из меча Енди Мари – Кевин Андерсон.

Пре две године, када је једини пут играо у полуфиналу УС опена, Вавринка је управо добио Марија.

Јанг је елиминисао Симона и Троицког након што је губио 0-2 у сетовима, али није имао снаге за нови подвиг. Све што је успео јесте да убедљиво слави у другом сету и да подгреје наду публике која је здушно била уз њега.

Вавринка, који је доста осцилирао у претходном делу турнира упркос томе што није изгубио ни сет, сада је био много чвршћи – у трећем сету повео је са 5:0, а онда се мало опустио пре него што је одсервирао за 2-1 без изгубљеног поена.

Четврти сет био је још мирнији – Стан је направио брејк у првом гему и до краја је укупно изгубио седам поена у гемовима на свој сервис.

Вавринка је меч завршио 52 винера и 48 неизнуђених грешака и најавио је високе амбиције пред завршницу турнира.

Коментари / 0

Оставите коментар