Vavrinka u četvrtfinalu i u Njujorku!

Peti nosilac Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je pobedio domaćeg igrača Donalda Janga sa 6:4, 1:6, 6:3, 6:4.

Tenis 07.09.2015 | 22:00
Vavrinka u četvrtfinalu i u Njujorku!

To je treći put uzastopno da će Vavrinka u Njujorku igrati barem u četvrtfinalu, a takođe je i prvi put u karijeri došao bar u četvrtfinale na svim Gren slem turnirima u godini.

U meču kojem je nedostajalo uzbuđenja i dinamike Stan je rutinski došao do svoje 30. pobede u Njujorku, a u četvrtfinalu čeka ga bolji iz meča Endi Mari – Kevin Anderson.

Pre dve godine, kada je jedini put igrao u polufinalu US opena, Vavrinka je upravo dobio Marija.

Jang je eliminisao Simona i Troickog nakon što je gubio 0-2 u setovima, ali nije imao snage za novi podvig. Sve što je uspeo jeste da ubedljivo slavi u drugom setu i da podgreje nadu publike koja je zdušno bila uz njega.

Vavrinka, koji je dosta oscilirao u prethodnom delu turnira uprkos tome što nije izgubio ni set, sada je bio mnogo čvršći – u trećem setu poveo je sa 5:0, a onda se malo opustio pre nego što je odservirao za 2-1 bez izgubljenog poena.

Četvrti set bio je još mirniji – Stan je napravio brejk u prvom gemu i do kraja je ukupno izgubio sedam poena u gemovima na svoj servis.

Vavrinka je meč završio 52 vinera i 48 neiznuđenih grešaka i najavio je visoke ambicije pred završnicu turnira.

Komentari / 0

Ostavite komentar