Хрвати обољели од ''српског синдрома''!

Фрка у Хрватској, све подсећа на српски синдром: Тражи се смена селектора, он напада играче! Хрватска више не зависи сама од себе у квалификацијама за ЕП.

Фудбал 08.09.2015 | 21:40
Хрвати обољели од ''српског синдрома''!

Репрезентација Хрватске је доживела први пораз у квалификацијама за ЕП у Француској и прилично себи закомпликовала ситуацију. Хрвати више не зависе само од себе већ ће се надати и киксевима Италије или Норвешке. На руку им иде добар распоред у преостала два кола, али много више се очекивало у Хрватској од овог тима…

Јавност у Хрватској је бесна што ће репрезентација морати да стрепи до последњег меча у квалификацијама и што је сада ближа плеј-офу него неком од прва два места која дриектно воде у Француску. Највише критика иде на рачун селектора Ника Ковача, којег су и раније етикетирали као послушника Здравка Мамића.

Ковач је после пораза од Норвешке пао под рафал критика. Навијачи му више не верују, а чак 80 њих на најпосећенијем хрватском порталу индеx.хр је у анкети гласало за његову смену.

Ковач са друге стране види играче као искључиве кривце за новонасталу ситуацију. Критикује их за недостакал труда и залагања што су претходних година били заштини знаци хрватске селекције. Све подсећа на синдром репрезентације Србије која је имала велика имена, али не и резултате и играче који “гину” на терену.
“Честитке Норвежанима, показали су оно што је ми требало да покажемо. Жељу и хтење. Наш пад је кренуо након прве утакмице с Норвешком. Ако се не бацаш на главу... Тако је то у фудбалу”, рекао је Ковач после пораза у Ослу.

Хрвате не боли само пораз већ и чињеница да имају велика имена из највећих клубова попут Ракитића, Модрића, Манџукића или Ковачића, а скромна Норвешка им је очитала лекцију из фудбала.
“Питајте играче зашто се не бацају на главу. Све што смо захтевали од њих нисмо видели. Одговорни смо и ми, али на терену је 11 играча који морају одговорити на захтеве. Знали смо да су физички јаки, опасни у прекидима, али ми нисмо остварили нашу игру. Не сумњам у бојкот. Играју у клубовима, припремају се, свако мисли да може у репрезентацији да игра као у клубу. У репрезентацији се мора дати све од себе, сто одсто. Без тога не можемо добити ни Азербајџан”, рекао је Ковач.

Хрвате дрма криза као ретко када последњих година, а Ковач ће највероватније бити први који ће платити цех.

Коментари / 0

Оставите коментар