Hrvati oboljeli od ''srpskog sindroma''!

Frka u Hrvatskoj, sve podseća na srpski sindrom: Traži se smena selektora, on napada igrače! Hrvatska više ne zavisi sama od sebe u kvalifikacijama za EP.

Fudbal 08.09.2015 | 21:40
Hrvati oboljeli od ''srpskog sindroma''!

Reprezentacija Hrvatske je doživela prvi poraz u kvalifikacijama za EP u Francuskoj i prilično sebi zakomplikovala situaciju. Hrvati više ne zavise samo od sebe već će se nadati i kiksevima Italije ili Norveške. Na ruku im ide dobar raspored u preostala dva kola, ali mnogo više se očekivalo u Hrvatskoj od ovog tima…

Javnost u Hrvatskoj je besna što će reprezentacija morati da strepi do poslednjeg meča u kvalifikacijama i što je sada bliža plej-ofu nego nekom od prva dva mesta koja driektno vode u Francusku. Najviše kritika ide na račun selektora Nika Kovača, kojeg su i ranije etiketirali kao poslušnika Zdravka Mamića.

Kovač je posle poraza od Norveške pao pod rafal kritika. Navijači mu više ne veruju, a čak 80 njih na najposećenijem hrvatskom portalu index.hr je u anketi glasalo za njegovu smenu.

Kovač sa druge strane vidi igrače kao isključive krivce za novonastalu situaciju. Kritikuje ih za nedostakal truda i zalaganja što su prethodnih godina bili zaštini znaci hrvatske selekcije. Sve podseća na sindrom reprezentacije Srbije koja je imala velika imena, ali ne i rezultate i igrače koji “ginu” na terenu.
“Čestitke Norvežanima, pokazali su ono što je mi trebalo da pokažemo. Želju i htenje. Naš pad je krenuo nakon prve utakmice s Norveškom. Ako se ne bacaš na glavu... Tako je to u fudbalu”, rekao je Kovač posle poraza u Oslu.

Hrvate ne boli samo poraz već i činjenica da imaju velika imena iz najvećih klubova poput Rakitića, Modrića, Mandžukića ili Kovačića, a skromna Norveška im je očitala lekciju iz fudbala.
“Pitajte igrače zašto se ne bacaju na glavu. Sve što smo zahtevali od njih nismo videli. Odgovorni smo i mi, ali na terenu je 11 igrača koji moraju odgovoriti na zahteve. Znali smo da su fizički jaki, opasni u prekidima, ali mi nismo ostvarili našu igru. Ne sumnjam u bojkot. Igraju u klubovima, pripremaju se, svako misli da može u reprezentaciji da igra kao u klubu. U reprezentaciji se mora dati sve od sebe, sto odsto. Bez toga ne možemo dobiti ni Azerbajdžan”, rekao je Kovač.

Hrvate drma kriza kao retko kada poslednjih godina, a Kovač će najverovatnije biti prvi koji će platiti ceh.

Komentari / 0

Ostavite komentar