ЕП: Само Финска стоји испред другог круга "Змајева"!

Кошаркашку селекцију Босне и Херцеговине само побједа над Финском у сриједу (15 часова) дијели од пласмана у осмину финала Европског првенства у Француској.

Кошарка 08.09.2015 | 11:20
ЕП: Само Финска стоји испред другог круга "Змајева"!

"Змајеви" још од ратне 1993. године и Еуробаскета у Њемачкој нису успјели да прођу први круг такмичења на континенталним смотрама најбољих кошаркаша.

Тад је екипу БиХ с клупе предводио Мирза Делибашић и осигурао наступ у четвртфиналу, гдје их је зауставила селекција Хрватске (98:78), касније освајач бронзане медаље.

Дакле, пуне 22 године БиХ није била у прилици да избори "нокаут" утакмице, а ова генерација предвођена селектором Душком Ивановићем имаће шансу да понови тај успјех.

И све то без тројице најбољих играча - Мирзе Телетовића, Јусуфа Нуркића и Нихада Ђедовића.

Након пораза од Пољске (64:68) и Француске (54:81), "змајеви" су послије продужетка савладали Израел резултатом 86:84 и сада им недостаје тријумф над Финском да избор пласман у осмину финала Еуробаскета без обзира на остале резултате.

Финци су показали Француској да су "тврд орах" иако су се на крају радовали "триколори" (97:87), да би потом изгубили и од Израела (79:66).

Вратили су се у игру побједом у понедјељак над селекцијом Русије (81:79), па ће и њима меч са "змајевима" представљати утакмицу "бити или не бити" за пролазак.

Коментари / 0

Оставите коментар