Пековић жели новог тренера Партизана!

Џикић или Милојевић уместо Вујошевића?! Полако се назиру прве одлуке Николе Пековића, новог председника Кошаркашког клуба Партизан. Нови челник црно-белих изричит је у намери да промени дугогодишњег трофејног стручњака, а да на клупу постави Александра Џикића или Дејана Милојевића.

Кошарка 08.09.2015 | 09:40
Пековић жели новог тренера Партизана!

Како сазнајемо, НБА ас ће осим упумпавања свог новца, а пре пута за САД, променити тренера црно-белих. Уместо Душка Вујошевића, шеф струке у новој сезони биће Дејан Милојевић или Александар Џикић, док је из трке отпао Мирослав Николић.

Засад се веће шансе дају Милојевићу, актуелном тренеру Мега Лекса, бившем репрезентативцу, освајачу златне медаље на Европском првенству 2001. у Турској. Звездане играчке тренутке доживео је носећи дресове подгоричке Будућности и Партизана, са којима је освајао титуле. Од 2012. успешно предводи са клупе Мега Лекс.

Џикић је тренерску каријеру почео у Партизану, где је радио са млађим категоријама од 1991. до 1994. године, да би потом прешао у Беовук, са којим је освојио велики број медаља у млађим категоријама. Касније је пре одлуке да се осамостали био помоћник у Хумској Дарку Русоу и Душку Вујошевићу, да би 2005. радио у Олимпији, Крки, Лијетувосу, поново Крки, а на крају је био селектор Македоније.

Сезона 2010/11. је у биографији Џикића забележена као најуспешнија досад, јер је са екипом Крке освојио прво међународно такмичење - Еврочеленџ куп, док се у Јадранској лиги пласирао на финални турнир, а у Словенији освојио титулу. Од јуна 2013. поново је тренер Крке, са којом је освојио прву историјску дуплу круну, у оба домаћа финала Крка је била боља од најтрофејнијег словеначког клуба Олимпије.

Са кадетском репрезентацијом Југославије 1999. године освојио је Европско првенство (за годиште 1983. и млађи) када је као помоћник сарађивао са тренером Петром Родићем, а у мају 2011. је именован за новог селектора наше младе кошаркашке репрезентације.

Партизану се жури, Пековић мора у Америку, играча нема довољно ни за тренинг, а смена Вујошевића је извесна.

Берић покрива Пековића
Док Никола Пековић буде био у САД, на месту председника Партизана мењаће га Мирослав Берић. Прослављени репрезентативац за Партизан је играо седам година. После дуге каријере у којој је освајао највећа одличја повукао се 2007. Касније је био тим менаџер репрезентације Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар