Peković želi novog trenera Partizana!

Džikić ili Milojević umesto Vujoševića?! Polako se naziru prve odluke Nikole Pekovića, novog predsednika Košarkaškog kluba Partizan. Novi čelnik crno-belih izričit je u nameri da promeni dugogodišnjeg trofejnog stručnjaka, a da na klupu postavi Aleksandra Džikića ili Dejana Milojevića.

Košarka 08.09.2015 | 09:40
Peković želi novog trenera Partizana!

Kako saznajemo, NBA as će osim upumpavanja svog novca, a pre puta za SAD, promeniti trenera crno-belih. Umesto Duška Vujoševića, šef struke u novoj sezoni biće Dejan Milojević ili Aleksandar Džikić, dok je iz trke otpao Miroslav Nikolić.

Zasad se veće šanse daju Milojeviću, aktuelnom treneru Mega Leksa, bivšem reprezentativcu, osvajaču zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj. Zvezdane igračke trenutke doživeo je noseći dresove podgoričke Budućnosti i Partizana, sa kojima je osvajao titule. Od 2012. uspešno predvodi sa klupe Mega Leks.

Džikić je trenersku karijeru počeo u Partizanu, gde je radio sa mlađim kategorijama od 1991. do 1994. godine, da bi potom prešao u Beovuk, sa kojim je osvojio veliki broj medalja u mlađim kategorijama. Kasnije je pre odluke da se osamostali bio pomoćnik u Humskoj Darku Rusou i Dušku Vujoševiću, da bi 2005. radio u Olimpiji, Krki, Lijetuvosu, ponovo Krki, a na kraju je bio selektor Makedonije.

Sezona 2010/11. je u biografiji Džikića zabeležena kao najuspešnija dosad, jer je sa ekipom Krke osvojio prvo međunarodno takmičenje - Evročelendž kup, dok se u Jadranskoj ligi plasirao na finalni turnir, a u Sloveniji osvojio titulu. Od juna 2013. ponovo je trener Krke, sa kojom je osvojio prvu istorijsku duplu krunu, u oba domaća finala Krka je bila bolja od najtrofejnijeg slovenačkog kluba Olimpije.

Sa kadetskom reprezentacijom Jugoslavije 1999. godine osvojio je Evropsko prvenstvo (za godište 1983. i mlađi) kada je kao pomoćnik sarađivao sa trenerom Petrom Rodićem, a u maju 2011. je imenovan za novog selektora naše mlade košarkaške reprezentacije.

Partizanu se žuri, Peković mora u Ameriku, igrača nema dovoljno ni za trening, a smena Vujoševića je izvesna.

Berić pokriva Pekovića
Dok Nikola Peković bude bio u SAD, na mestu predsednika Partizana menjaće ga Miroslav Berić. Proslavljeni reprezentativac za Partizan je igrao sedam godina. Posle duge karijere u kojoj je osvajao najveća odličja povukao se 2007. Kasnije je bio tim menadžer reprezentacije Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar