Баждаревић: Стандард? Нереално! Хоћу на ЕП!

Селектор БиХ Мехмед Баждаревић у разговору за МОНДО демантовао да ће на клупи белгијског Стандарда замијенити Славољуба Муслина.

Фудбал 08.09.2015 | 17:40
Баждаревић: Стандард? Нереално! Хоћу на ЕП!

У белгијским медијима појавила се информација да је селектор БиХ Мехмед Баждаревић један од кандидата за тренера Стандарда, послије отказа српском тренеру.

У разговору за МОНДО селектор Баждаревић одбацио је овакву могућност.


"Нереално је то. Ја сам озбиљан човјек који се не служи новинама да би правио притисак на људе из ФСБиХ. Ја сам озбиљан човјек који ради срцем и за мене би највећи уговор на свијету да одем на Европско првенство. Ако одем на Европско првенство не треба ми уговор, ништа ми не треба. Само о томе размишљам и само то је у мојој глави. Можда ће то неком звучати препотентно, али је тако", истакао је Баждаревић.

Он је рекао да интересовања за његове услуге увијек има, али да није имао никакав контакт са клубом из Лијежа.

"Интересовали су се клубови за мене и прије репрезентације, интересоваће се и даље, ја сам ипак у Француској и у Европи радио у озбиљним клубовима. Међутим, у овом моменту није било контаката нити ће их бити са моје стране јер би то било врло неозбиљно с моје стране према људима из ФСБиХ који су ми указали ово повјерење".

"Змајеви" су у недјељу уписали побједу против Андоре са убједљивих 3:0, али утисак је покварио Мухамед Бешић који је због непромишљеног геста добио црвени картон и неће моћи помоћи репрезентацији у преостала два меча са Велсом и Кипром. Оба ова меча БиХ мора да добије уколико жели пласман у бараж.

"Нисам желио да причам с њим 'на вруће'. То ћемо ријешити интерно, у фамилији нашој, отићи ћу директно код њега. Жао ми је због њега, због вас, навијача који су дошли на утакмицу, жао ми је због репрезентације".

Селектор је увјерен да "змајеви" упркос томе могу до баража, иако ни у Зеници против Велса, ни на кипру неће имати лак посао.

"Атмосфера је јако добра, знамо да нам недостаје мало форме одређених играча, али чувамо оно што имамо као очи у глави и ја се надам и убијеђен сам да имамо наше мјесто у баражу", рекао је Баждаревић.

Популарни Меша на крају разговора за МОНДО осврнуо се и на наступ Марија Вранчића, коме је против Андоре пружио прилику да упише деби у дресу БиХ, те на тек други наступ Милана Ђурића у бх. дресу.

"То су млади момци који желе да играју и сигурно је да ћемо на њих рачунати. На њима је сада да својим играма, још бољим и још већом минутажом натјерају нас да размишљамо о њима. Оно што је изузетно важно је да су старосједиоци Џеко, Спахић, Бега и остали дочекали њих са ентузијазмом и помогли им да се што боље снађу. То је велика ствар у цијелој причи да су их дочекали супер и да адаптација пролази на најбољи начин", рекао је Баждаревић.

Коментари / 0

Оставите коментар