Baždarević: Standard? Nerealno! Hoću na EP!

Selektor BiH Mehmed Baždarević u razgovoru za MONDO demantovao da će na klupi belgijskog Standarda zamijeniti Slavoljuba Muslina.

Fudbal 08.09.2015 | 17:40
Baždarević: Standard? Nerealno! Hoću na EP!

U belgijskim medijima pojavila se informacija da je selektor BiH Mehmed Baždarević jedan od kandidata za trenera Standarda, poslije otkaza srpskom treneru.

U razgovoru za MONDO selektor Baždarević odbacio je ovakvu mogućnost.


"Nerealno je to. Ja sam ozbiljan čovjek koji se ne služi novinama da bi pravio pritisak na ljude iz FSBiH. Ja sam ozbiljan čovjek koji radi srcem i za mene bi najveći ugovor na svijetu da odem na Evropsko prvenstvo. Ako odem na Evropsko prvenstvo ne treba mi ugovor, ništa mi ne treba. Samo o tome razmišljam i samo to je u mojoj glavi. Možda će to nekom zvučati prepotentno, ali je tako", istakao je Baždarević.

On je rekao da interesovanja za njegove usluge uvijek ima, ali da nije imao nikakav kontakt sa klubom iz Liježa.

"Interesovali su se klubovi za mene i prije reprezentacije, interesovaće se i dalje, ja sam ipak u Francuskoj i u Evropi radio u ozbiljnim klubovima. Međutim, u ovom momentu nije bilo kontakata niti će ih biti sa moje strane jer bi to bilo vrlo neozbiljno s moje strane prema ljudima iz FSBiH koji su mi ukazali ovo povjerenje".

"Zmajevi" su u nedjelju upisali pobjedu protiv Andore sa ubjedljivih 3:0, ali utisak je pokvario Muhamed Bešić koji je zbog nepromišljenog gesta dobio crveni karton i neće moći pomoći reprezentaciji u preostala dva meča sa Velsom i Kiprom. Oba ova meča BiH mora da dobije ukoliko želi plasman u baraž.

"Nisam želio da pričam s njim 'na vruće'. To ćemo riješiti interno, u familiji našoj, otići ću direktno kod njega. Žao mi je zbog njega, zbog vas, navijača koji su došli na utakmicu, žao mi je zbog reprezentacije".

Selektor je uvjeren da "zmajevi" uprkos tome mogu do baraža, iako ni u Zenici protiv Velsa, ni na kipru neće imati lak posao.

"Atmosfera je jako dobra, znamo da nam nedostaje malo forme određenih igrača, ali čuvamo ono što imamo kao oči u glavi i ja se nadam i ubijeđen sam da imamo naše mjesto u baražu", rekao je Baždarević.

Popularni Meša na kraju razgovora za MONDO osvrnuo se i na nastup Marija Vrančića, kome je protiv Andore pružio priliku da upiše debi u dresu BiH, te na tek drugi nastup Milana Đurića u bh. dresu.

"To su mladi momci koji žele da igraju i sigurno je da ćemo na njih računati. Na njima je sada da svojim igrama, još boljim i još većom minutažom natjeraju nas da razmišljamo o njima. Ono što je izuzetno važno je da su starosjedioci Džeko, Spahić, Bega i ostali dočekali njih sa entuzijazmom i pomogli im da se što bolje snađu. To je velika stvar u cijeloj priči da su ih dočekali super i da adaptacija prolazi na najbolji način", rekao je Baždarević.

Komentari / 0

Ostavite komentar