Вучић и Меркел о утакмици и Бјелици: Побиједили смо као Нијемци!

Немачка канцеларка Ангела Меркел и српски премијер Александар Вучић током разговора у Берлину дотакли се и утакмице Немачка - Србија на Еуробаскету.

Кошарка 08.09.2015 | 12:00
Вучић и Меркел о утакмици и Бјелици: Побиједили смо као Нијемци!

Знате за ону стару изјаву енглеског голгетера Гарија Линекера: "Фудбал је игра у којој играју 22 фудбалера и у којој увек на крају победе Немци".

Линекер је желео да каже како су Немци, увек дисциплиновани, играју до последњег тренутка и никад се не предају, трче "као луди", изгарају...

Та изјава се могла искористити и у недељу поподне, али у случају кошарке. И уместо Немаца убацити - Срби. Захваљујући луцидности, спретности и знању Немање Бјелице Србија је у драматичној завршници победила Немачку у 2. колу групне фазе Европског првенства.

Те утакмице дотакли су се данас и немачка канцеларка Ангела Меркел и српски премијер Александар Вучић. Немачка канцеларка је Вучићу честитала на победи и рекла да је српски тим показао да је научио да побеђује у последњој секунди.

"Она је прокоментарисала нашу победу. Ја сам био џентелмен и слатко сам се насмешио. Рекла је да смо научили да у последњој секунди побеђујемо", пренео је Вучић и наставио:

"Почели смо ми да добијамо ту врсту снаге и немачког духа да у последњем тренуцима побеђујемо. Раније смо у тим ситуацијама губили".

Коментари / 0

Оставите коментар