Vučić i Merkel o utakmici i Bjelici: Pobijedili smo kao Nijemci!

Nemačka kancelarka Angela Merkel i srpski premijer Aleksandar Vučić tokom razgovora u Berlinu dotakli se i utakmice Nemačka - Srbija na Eurobasketu.

Košarka 08.09.2015 | 12:00
Vučić i Merkel o utakmici i Bjelici: Pobijedili smo kao Nijemci!

Znate za onu staru izjavu engleskog golgetera Garija Linekera: "Fudbal je igra u kojoj igraju 22 fudbalera i u kojoj uvek na kraju pobede Nemci".

Lineker je želeo da kaže kako su Nemci, uvek disciplinovani, igraju do poslednjeg trenutka i nikad se ne predaju, trče "kao ludi", izgaraju...

Ta izjava se mogla iskoristiti i u nedelju popodne, ali u slučaju košarke. I umesto Nemaca ubaciti - Srbi. Zahvaljujući lucidnosti, spretnosti i znanju Nemanje Bjelice Srbija je u dramatičnoj završnici pobedila Nemačku u 2. kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Te utakmice dotakli su se danas i nemačka kancelarka Angela Merkel i srpski premijer Aleksandar Vučić. Nemačka kancelarka je Vučiću čestitala na pobedi i rekla da je srpski tim pokazao da je naučio da pobeđuje u poslednjoj sekundi.

"Ona je prokomentarisala našu pobedu. Ja sam bio džentelmen i slatko sam se nasmešio. Rekla je da smo naučili da u poslednjoj sekundi pobeđujemo", preneo je Vučić i nastavio:

"Počeli smo mi da dobijamo tu vrstu snage i nemačkog duha da u poslednjem trenucima pobeđujemo. Ranije smo u tim situacijama gubili".

Komentari / 0

Ostavite komentar