Ивана Шпановић на крају сезоне: Понос!

Српска рекордерка у скоку у даљ спустила је завесу на такмичарски део 2015. поруком на Инстаграму.

Остали спортови 09.09.2015 | 13:00
Ивана Шпановић на крају сезоне: Понос!

Ивана Шпановић је пре две године на Светском првенству у Москви почела да остварује свој пуни потенцијал. После вишемесечне паузе због здравствених проблема није била међу фаворитима за медаље, али је скочивши 6,82 метра освојила бронзу.

Било је то њено прво одличје на великом сениорском такмичењу, а уједно почетак сјајне серије, јер је након тога увек када је било важно успевала да се нађе на победничком постољу. Оно што је најбоље, са 25 година свакако има времена за додатни напредак!

У 2015. је Ивана прво постала европска шампионка у дворани (6,98 метара у Прагу), а недавно је у Пекингу поновила успех из Москве, освојивши бронзану медаљу на СП (7,01).

Тамо је први пут у каријери остварила резултат преко седам метара, водила после две серије, али су је онда надмашиле Шара Проктор и Тијана Бартолета...

Ипак, пробијањем границе од 7,00 скинула је психолошки терет и већ на митингу Дијамантске лиге у Цириху тријумфовала, уз нови државни рекорд - 7,02!

Центиметар по центиметар, само напред...

То је констатовано и у чланку о њој који је објавила Светска асоцијација атлетских савеза (ИААФ), који је Ивана Шпановић поделила на свом Инстаграм профилу.

Реченицу која јој се такође посебно допала, па је подвучена црвеном бојом, гласи: "Можда неће увек победити, али је истински такмичар".

Та реченица инспирисана је победом у Цириху, након што је Бартолета са 6,97 метара надмашила њен први скок и прешла у вођство.

"На крају моје најуспешније сезоне у досадашњој каријери не могу осетити већи понос од овог док сам читала чланак на сајту Светске атлетске асоцијације о себи. Нису медаље једина ствар која се броји. Суштина овога што радим много је дубља и интимнија. Задовољство је радити оно што волим, сарађивати са људима који ме инспиришу и чине да будем боља особа, добар пријатељ и најбољи ученик", написала је уз помињање тренера Горана Обрадовића.

"Сезона је готова, за нове шансе и нове победе борићу се следеће године".

До Олимпијских игара у Рио де Жанеиру остало је још 11 месеци...

Коментари / 0

Оставите коментар