''Проговорио'' и Ђурић о продаји Живковића!

Одабрали смо најбољу понуду за Жилета, он тад није био ни стартер у Партизану! "То је било боље него да смо узимали кредите и задуживали се код банака са високим каматама“, јасан је најтрофејнији председник у историји Партизана.

Фудбал 09.09.2015 | 10:40
''Проговорио'' и Ђурић о продаји Живковића!

Бивши председник Партизана Драган Ђурић рекао је у изјави за наш портал да није учестовао у преговорима око продаје економских права на уговор Андрије Живковића, али је оценио да је тај потез у тадашњим околностима био једини који је могао да помогне клубу у лошој ситуацији.

“Морам да нагласим да смо ми прошле године продали економска права на уговор Андрије Живковића фонду Пинија Захавија јер смо били у лошој финансијској ситуацији, као и други клубови у Србији. Уосталом и сада је таква ситуација“, рекао је Ђурић.

Некадашњи први човек клуба подсетио је и да је тадашња управа Партизана имала лоше искуство са оцем Андрије Живковића и да је било доста “натезања“ када је талентовани фудбалер требало да потпише први професионални уговор са Партизаном.

Најтрофејнији председник у историји клуба навео је да је Партизан прошле године имао још једну понуду из Шпаније која је била мање од оне коју је послао инвестициони фонд израелског менаџера Пинија Захавијем, а са њом је био упознат и тадашњи генерални секретар.
“Тада смо имали две или три понуде. Колико се сећам, била је једна у висини од 800.000 евра, радило се о једном шпанском фонду, а други је био Пини Захави. Такође, важно ми је да нагласим да сам ја у том тренутку пренео овлашћења на потпредседнике клуба“, објаснио је он.

Ђурић је подсетио да су тадашњи потпредседници Партизана одрадила најбољи посао у датим околностима.

“Нисам учествовао у преговорима око продаје економских права на Живковићев уговор. Медјутим, то не значи да нисам подржао овај посао који су потпреседници направили. Они су урадили оно што је било најбоље у том тренутку за Партизан“.

Живковићева форма, према Ђурићевим речима, прошле године је била слабија него сада што је био и разлог за финансијски слабије понуде.
“Сама чињеница да смо имали ту понуду од 800.000 евра говори да је понуда коју смо на крају прихватили била боља. Морамо да знамо и да је тада Живковић био тек повремено у тиму Партизана, имао је проблем и са повредом и његова форма је била у паду“, навео је он.

Ђурић је додао да је продаја права инвестиционом фонду била боља него подизање кредита.
“У детаље уговора нисам улазио, али имам максимално поверење у оне који су водили посао. Уосталом, тај уговор је после једногласно прошао на Управном одбору. То је било боље него да смо узимали кредите и задуживали се код банака са високим каматама“, закључио је Ђурић.

Коментари / 0

Оставите коментар