''Progovorio'' i Đurić o prodaji Živkovića!

Odabrali smo najbolju ponudu za Žileta, on tad nije bio ni starter u Partizanu! "To je bilo bolje nego da smo uzimali kredite i zaduživali se kod banaka sa visokim kamatama“, jasan je najtrofejniji predsednik u istoriji Partizana.

Fudbal 09.09.2015 | 10:40
''Progovorio'' i Đurić o prodaji Živkovića!

Bivši predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je u izjavi za naš portal da nije učestovao u pregovorima oko prodaje ekonomskih prava na ugovor Andrije Živkovića, ali je ocenio da je taj potez u tadašnjim okolnostima bio jedini koji je mogao da pomogne klubu u lošoj situaciji.

“Moram da naglasim da smo mi prošle godine prodali ekonomska prava na ugovor Andrije Živkovića fondu Pinija Zahavija jer smo bili u lošoj finansijskoj situaciji, kao i drugi klubovi u Srbiji. Uostalom i sada je takva situacija“, rekao je Đurić.

Nekadašnji prvi čovek kluba podsetio je i da je tadašnja uprava Partizana imala loše iskustvo sa ocem Andrije Živkovića i da je bilo dosta “natezanja“ kada je talentovani fudbaler trebalo da potpiše prvi profesionalni ugovor sa Partizanom.

Najtrofejniji predsednik u istoriji kluba naveo je da je Partizan prošle godine imao još jednu ponudu iz Španije koja je bila manje od one koju je poslao investicioni fond izraelskog menadžera Pinija Zahavijem, a sa njom je bio upoznat i tadašnji generalni sekretar.
“Tada smo imali dve ili tri ponude. Koliko se sećam, bila je jedna u visini od 800.000 evra, radilo se o jednom španskom fondu, a drugi je bio Pini Zahavi. Takođe, važno mi je da naglasim da sam ja u tom trenutku preneo ovlašćenja na potpredsednike kluba“, objasnio je on.

Đurić je podsetio da su tadašnji potpredsednici Partizana odradila najbolji posao u datim okolnostima.

“Nisam učestvovao u pregovorima oko prodaje ekonomskih prava na Živkovićev ugovor. Medjutim, to ne znači da nisam podržao ovaj posao koji su potpresednici napravili. Oni su uradili ono što je bilo najbolje u tom trenutku za Partizan“.

Živkovićeva forma, prema Đurićevim rečima, prošle godine je bila slabija nego sada što je bio i razlog za finansijski slabije ponude.
“Sama činjenica da smo imali tu ponudu od 800.000 evra govori da je ponuda koju smo na kraju prihvatili bila bolja. Moramo da znamo i da je tada Živković bio tek povremeno u timu Partizana, imao je problem i sa povredom i njegova forma je bila u padu“, naveo je on.

Đurić je dodao da je prodaja prava investicionom fondu bila bolja nego podizanje kredita.
“U detalje ugovora nisam ulazio, ali imam maksimalno poverenje u one koji su vodili posao. Uostalom, taj ugovor je posle jednoglasno prošao na Upravnom odboru. To je bilo bolje nego da smo uzimali kredite i zaduživali se kod banaka sa visokim kamatama“, zaključio je Đurić.

Komentari / 0

Ostavite komentar