''Јесмо прваци Европе и свијета, али ти момци слабо играју''!

Тако бар тврди селектор младе репрезентације Србије Томислав Сивић!

Фудбал 08.09.2015 | 15:40
''Јесмо прваци Европе и свијета, али ти момци слабо играју''!

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић рекао је данас уочи почетка квалификација да је оптимиста око пласмана на шампионат Европе у Пољској.

Фудбалери Србије до 21 године на старту новог квалификационог циклуса дочекују у уторак селекцију Литваније у Горњем Милановцу.
"Група је коректно јака. Можемо да кажемо да је то озбиљан скуп репрезентација у којој свака утакмица може да утиче на коначан редослед. Тешко је бранити место првака у свету јер сви желе да против њега покажу шта знају", рекао је Сивић за сајт ФСС.

Он је напоменуо да су Србија и Италија фаворити групе, у којој су још Литванија, Република Ирска, Словенија и Андора.
„Поседујемо квалитет и то нико не може да оспори. Актуелни смо светски прваци и бивши европски шампиони. Били смо учесници недавно завршеног Европског првенства у Чешкој и из свих тих селекција требало би да извучемо најбоље. Најбољем се и надамо", поручио је Сивић.

Сивић је додао да је пред стручним штабом озбиљан посао око формирања тима јер многи играчи немају минутажу у својим клубовима. Истина, појединци попут Синише Мандића су одлучили да због Сивићеве одлуке кажу због Србији.

"Јесмо светски прваци и бивши шампиони Европе, али пуно играча из тих селекција тренутно нигде не игра. Наш посао је да их вратимо и помогнемо им да поново буду репрезентативци. Неће бити лако, али наша обавеза је да и у таквим околностима правимо добре резултате. Против Литваније бодови морају да се освоје", јасан је селектор "орлића".

На списку играча налазе се два нова имена - Огњен Ожеговић и Фејсал Мулић.

"Шансу ћемо пружити Ожеговићу, који је био у омладинцима у Литванији када смо освојили титулу првака Европе. Проверићемо и младог нападача из Минхена 1860 Мулића, висок је 202 сантиметра и подсећа на Николу Жигића. Мулић стандардно игра за минхенски клуб у Цвајти. Рођен је у Новом Пазару и изразио је жељу да игра за Србију".

Према његовим речима Сивић има добру сарадњу са селектор А тима Радованом Цхурчићем.
"Млада репрезентација је сервис А тима. Разумљиво је да смо у сталном контакту и да разговарамо о будућим акцијама. Договарамо се око састава и састављања спискова, али А тим увек има предност“

Утакмица између Србије и Литваније игра се у уторак од 18.30 на стадиону Металца у Горњем Милановцу.

Коментари / 0

Оставите коментар