''Jesmo prvaci Evrope i svijeta, ali ti momci slabo igraju''!

Tako bar tvrdi selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić!

Fudbal 08.09.2015 | 15:40
''Jesmo prvaci Evrope i svijeta, ali ti momci slabo igraju''!

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas uoči početka kvalifikacija da je optimista oko plasmana na šampionat Evrope u Poljskoj.

Fudbaleri Srbije do 21 godine na startu novog kvalifikacionog ciklusa dočekuju u utorak selekciju Litvanije u Gornjem Milanovcu.
"Grupa je korektno jaka. Možemo da kažemo da je to ozbiljan skup reprezentacija u kojoj svaka utakmica može da utiče na konačan redosled. Teško je braniti mesto prvaka u svetu jer svi žele da protiv njega pokažu šta znaju", rekao je Sivić za sajt FSS.

On je napomenuo da su Srbija i Italija favoriti grupe, u kojoj su još Litvanija, Republika Irska, Slovenija i Andora.
„Posedujemo kvalitet i to niko ne može da ospori. Aktuelni smo svetski prvaci i bivši evropski šampioni. Bili smo učesnici nedavno završenog Evropskog prvenstva u Češkoj i iz svih tih selekcija trebalo bi da izvučemo najbolje. Najboljem se i nadamo", poručio je Sivić.

Sivić je dodao da je pred stručnim štabom ozbiljan posao oko formiranja tima jer mnogi igrači nemaju minutažu u svojim klubovima. Istina, pojedinci poput Siniše Mandića su odlučili da zbog Sivićeve odluke kažu zbog Srbiji.

"Jesmo svetski prvaci i bivši šampioni Evrope, ali puno igrača iz tih selekcija trenutno nigde ne igra. Naš posao je da ih vratimo i pomognemo im da ponovo budu reprezentativci. Neće biti lako, ali naša obaveza je da i u takvim okolnostima pravimo dobre rezultate. Protiv Litvanije bodovi moraju da se osvoje", jasan je selektor "orlića".

Na spisku igrača nalaze se dva nova imena - Ognjen Ožegović i Fejsal Mulić.

"Šansu ćemo pružiti Ožegoviću, koji je bio u omladincima u Litvaniji kada smo osvojili titulu prvaka Evrope. Proverićemo i mladog napadača iz Minhena 1860 Mulića, visok je 202 santimetra i podseća na Nikolu Žigića. Mulić standardno igra za minhenski klub u Cvajti. Rođen je u Novom Pazaru i izrazio je želju da igra za Srbiju".

Prema njegovim rečima Sivić ima dobru saradnju sa selektor A tima Radovanom Churčićem.
"Mlada reprezentacija je servis A tima. Razumljivo je da smo u stalnom kontaktu i da razgovaramo o budućim akcijama. Dogovaramo se oko sastava i sastavljanja spiskova, ali A tim uvek ima prednost“

Utakmica između Srbije i Litvanije igra se u utorak od 18.30 na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Komentari / 0

Ostavite komentar