Wундер Немања!

Поливалентни кошаркаш је херој победа "орлова" на старту Еуробаскета. На сваком кораку прича се о "Белом" из Србије.

Кошарка 08.09.2015 | 13:20
Wундер Немања!

"Није Бјелица за нас новост. Нисмо га овде упознали", рекао је Серђо Скариоло у суботу, назвавши Немању незаустављвим. Исте вечери, део навијача скандирао је "Белом" да је МВП.

"Ко је најзаслужнији за Бјеличин развој? На првом месту, он сам", поручио је истог дана Светислав Пешић, први тренер који је 2008. у Звезди истурио садашњег МВП-а Евролиге у први план.

Током првог викенда Еуробаскета у Берлину, сваки разговор о репрезентацији Србије неизбежно је усмераван ка експлозији Немање Бјелице. Био је ту и претходних година, био је један од лидера и у походу на светско сребро, али оно што ради овог лета надмашује све што је досад пружао. А, пружао је много.

Хватали су се за главу навијачи и новинари из Србије када је на почетку дуела с "панцерима" дриблингом избацио Дирка Новицког, па био фаулом заустављен пред обручом, у покушају да закуца. Кошарка је тако једноставна када је играју мајстори.

У наставку је и он тешко проналазио ритам. Многе идеје нису му пролазиле, све до момената када се одлучивало ко ће победити.

Поново је узео лопту и у завршници убацио седам од својих 12 поена - тројку за 59:56, улаз за 64:62 минут и по пре краја, па флоутер за победу.

Минесота ће овог лета, право из репрезентације Србије, добити играча који је, без дилеме, већ сада спреман за значајну улогу и "преко баре".

У чему је тајна успеха момка који је пре само седам година помишљао и да, разочаран, одустане од кошарке?

"Имам много самопоуздања, које добијам од тренера. Даје ми слободу да креирам за себе и за саиграче и осећам се јако добро у таквој улози", објаснио је Бјелица после утакмице.

Против Шпаније је одиграо најбољи меч у дресу репрезентације, против Немачке је постигао кош за победу. Шта је следеће? Одговор не можемо да дочекамо.

Коментари / 0

Оставите коментар