Wunder Nemanja!

Polivalentni košarkaš je heroj pobeda "orlova" na startu Eurobasketa. Na svakom koraku priča se o "Belom" iz Srbije.

Košarka 08.09.2015 | 13:20
Wunder Nemanja!

"Nije Bjelica za nas novost. Nismo ga ovde upoznali", rekao je Serđo Skariolo u subotu, nazvavši Nemanju nezaustavljvim. Iste večeri, deo navijača skandirao je "Belom" da je MVP.

"Ko je najzaslužniji za Bjeličin razvoj? Na prvom mestu, on sam", poručio je istog dana Svetislav Pešić, prvi trener koji je 2008. u Zvezdi isturio sadašnjeg MVP-a Evrolige u prvi plan.

Tokom prvog vikenda Eurobasketa u Berlinu, svaki razgovor o reprezentaciji Srbije neizbežno je usmeravan ka eksploziji Nemanje Bjelice. Bio je tu i prethodnih godina, bio je jedan od lidera i u pohodu na svetsko srebro, ali ono što radi ovog leta nadmašuje sve što je dosad pružao. A, pružao je mnogo.

Hvatali su se za glavu navijači i novinari iz Srbije kada je na početku duela s "pancerima" driblingom izbacio Dirka Novickog, pa bio faulom zaustavljen pred obručom, u pokušaju da zakuca. Košarka je tako jednostavna kada je igraju majstori.

U nastavku je i on teško pronalazio ritam. Mnoge ideje nisu mu prolazile, sve do momenata kada se odlučivalo ko će pobediti.

Ponovo je uzeo loptu i u završnici ubacio sedam od svojih 12 poena - trojku za 59:56, ulaz za 64:62 minut i po pre kraja, pa flouter za pobedu.

Minesota će ovog leta, pravo iz reprezentacije Srbije, dobiti igrača koji je, bez dileme, već sada spreman za značajnu ulogu i "preko bare".

U čemu je tajna uspeha momka koji je pre samo sedam godina pomišljao i da, razočaran, odustane od košarke?

"Imam mnogo samopouzdanja, koje dobijam od trenera. Daje mi slobodu da kreiram za sebe i za saigrače i osećam se jako dobro u takvoj ulozi", objasnio je Bjelica posle utakmice.

Protiv Španije je odigrao najbolji meč u dresu reprezentacije, protiv Nemačke je postigao koš za pobedu. Šta je sledeće? Odgovor ne možemo da dočekamo.

Komentari / 0

Ostavite komentar