Тепић: ПАОК и Партизан су братски клубови...

...зато сам одлучио да дођем у Солун! “Добро је да клуб има истог тренера годинама уназад и да не мења филозофију. То је доказ стабилности. И то је био један од разлога што сам се определио за ПАОК“, поручио је искусни бек.

Кошарка 10.09.2015 | 08:15
Тепић: ПАОК и Партизан су братски клубови...

Миленку Тепићу изгледа да је суђен црно-бели дрес. После годину и по дана проведених током другог мандата у Партизан, искусни бек каријеру ће наставити у ПАОК-у из Солуна са којим је потписао уговор на годину дана.

Српски кошаркаш је рекао да му није било тешко да изабере ПАОК као нову дестинацију, јер се ради о клубу који већ дуго година има исти систем рада и није мењао тренера од 2009. године, а ту је наравно и пријатељска веза солунских и београдских црно-белих.
“ПАОК је велики клуб са богатом кошаркашком традицијом. Чуо сам да је добро организован на терену и ван њега. Поред тога, ПАОК има братски однос са Партизаном, што ми је додатно олакшало одлуку“, рекао је Тепић за сајт солунског клуба.

Тепић је већ играо у Грчкој, био је члан Панатинаикоса од 2009. до 2011. године, када је освојио и Евролигу.
“Носим лепе успомене из Грчке, са терена и уопште када је у питању живот у овој земљи. Овдашњи менталитет сличан је српском, навијачи имају страст према спорту и лако ћу да се навикнем“, истакао је Тепић којем је у јуну истекао уговор са Партизаном, али је почео припреме са београдским клубом.

Он је додао да ће тек обавити детаљан разговор са тренером Сулисом Маркопулосом.
“Добро је да клуб има истог тренера годинама уназад и да не мења филозофију. То је доказ стабилности. И то је био један од разлога што сам се определио за ПАОК“.

Доскорашњи плејмејкер Партизана додао је га радује што ће у тиму имати још двојицу земљака, Уроша Дувњака и Николу Марковића.
“Увек када мењате клуб и земљу предстоји један период адаптације, али је много лакше када поред себе имати земљаке. Једноставно, осећате се боље“, објаснио је он.

Упитан да ли му се више свиђа систем рада Душка Вујошевића који га је тренирао у Партизану или Жељка Обрадовића са којим је радио у Панатинаикосу, Тепић је рекао:
“То је ствар менталитета и филозофије. Обрадовић је тренер који може одмах да вам донесе резултате у Евролиги, док је Вујошевић сјајан у стварању младих играча и раду са талентима“, закључио је Тепић.

Коментари / 0

Оставите коментар