Tepić: PAOK i Partizan su bratski klubovi...

...zato sam odlučio da dođem u Solun! “Dobro je da klub ima istog trenera godinama unazad i da ne menja filozofiju. To je dokaz stabilnosti. I to je bio jedan od razloga što sam se opredelio za PAOK“, poručio je iskusni bek.

Košarka 10.09.2015 | 08:15
Tepić: PAOK i Partizan su bratski klubovi...

Milenku Tepiću izgleda da je suđen crno-beli dres. Posle godinu i po dana provedenih tokom drugog mandata u Partizan, iskusni bek karijeru će nastaviti u PAOK-u iz Soluna sa kojim je potpisao ugovor na godinu dana.

Srpski košarkaš je rekao da mu nije bilo teško da izabere PAOK kao novu destinaciju, jer se radi o klubu koji već dugo godina ima isti sistem rada i nije menjao trenera od 2009. godine, a tu je naravno i prijateljska veza solunskih i beogradskih crno-belih.
“PAOK je veliki klub sa bogatom košarkaškom tradicijom. Čuo sam da je dobro organizovan na terenu i van njega. Pored toga, PAOK ima bratski odnos sa Partizanom, što mi je dodatno olakšalo odluku“, rekao je Tepić za sajt solunskog kluba.

Tepić je već igrao u Grčkoj, bio je član Panatinaikosa od 2009. do 2011. godine, kada je osvojio i Evroligu.
“Nosim lepe uspomene iz Grčke, sa terena i uopšte kada je u pitanju život u ovoj zemlji. Ovdašnji mentalitet sličan je srpskom, navijači imaju strast prema sportu i lako ću da se naviknem“, istakao je Tepić kojem je u junu istekao ugovor sa Partizanom, ali je počeo pripreme sa beogradskim klubom.

On je dodao da će tek obaviti detaljan razgovor sa trenerom Sulisom Markopulosom.
“Dobro je da klub ima istog trenera godinama unazad i da ne menja filozofiju. To je dokaz stabilnosti. I to je bio jedan od razloga što sam se opredelio za PAOK“.

Doskorašnji plejmejker Partizana dodao je ga raduje što će u timu imati još dvojicu zemljaka, Uroša Duvnjaka i Nikolu Markovića.
“Uvek kada menjate klub i zemlju predstoji jedan period adaptacije, ali je mnogo lakše kada pored sebe imati zemljake. Jednostavno, osećate se bolje“, objasnio je on.

Upitan da li mu se više sviđa sistem rada Duška Vujoševića koji ga je trenirao u Partizanu ili Željka Obradovića sa kojim je radio u Panatinaikosu, Tepić je rekao:
“To je stvar mentaliteta i filozofije. Obradović je trener koji može odmah da vam donese rezultate u Evroligi, dok je Vujošević sjajan u stvaranju mladih igrača i radu sa talentima“, zaključio je Tepić.

Komentari / 0

Ostavite komentar