"Професор великих шутева"!

На званичном сајту Минесота Тимбервулвса помно се прате мајсторије Немање Бјелице на Еуробаскету.

Кошарка 08.09.2015 | 09:20
"Професор великих шутева"!

Немања Бјелица ове јесени ће коначно заиграти за Минесота Тимбервулвсе, чак пет година након што су га изабрали на драфту као 35. пика.

Када је у јулу са њима потписао трогодишњи уговор, главна референца му је било звање најкориснијег играча (МВП) Евролиге.

Колико год Американци били "заљубљени" у статистику и индивидуална признања, начин на који Бјелица предводи репрезентацију Србије на актуелном Европском првенству баца у сенку све што је претходно урадио у каријери!

Званични сајт Тимбервулвса прати Еуробаскет искључиво кроз призму Бјелициних подвига (мада је од овог лета и Хрват Дамјан Рудеж њихов члан), па је после суботњег наслова "Бјелица почео групну фазу 'дабл-даблом'" у недељу актуелна вест "Бјелица дао кош за победу над Немачком".

Док се у суботу прича "вртела" око чињенице да је репрезентативац Србије (24п, 10ск, 4ас) имао супериорну статистику у односу на центра Чикаго Булса Пауа Гасола (16п, 5ск, 4блк), сада је - разумљиво - све у знаку "флоутера" којим је 0,9 секунди пре краја осигурао "орловима" тријумф над Немцима - 68:66.

Уредник сајта Кајл Ратке и у извештају са утакмице и на свом Тwиттер профилу форсира надимак "Професор великих шутева", што је дефиниција коју је после кључних тројки против Шпанаца изрекао Мирослав Радуљица.

Неизоставна је збирна статистика "Белог" на Еуробаскету, која износи 18 поена, 6,5 скокова и 3,5 асистенције по утакмици, уз шут из игре 52 одсто (укључујући 40 одсто за три поена), односно 80 одсто са линије слободних бацања.

Ту је и снимак одлучујућег коша против Немачке, а на крају подсећање да у уторак у 7.20 по локалном времену играју Србија и Исланд, те да је то још једна прилика навијачима да се увере у квалитете свог новог играча.

Ако Србија и Бјелица наставе овако, нема сумње да ће на тренинг камп крајем септембра допутовати као истинска звезда и да ће, упркос јакој конкуренцији на крилним позицијама, Немања Бјелица као НБА дебитант имати запажену улогу у екипи Минесоте.

Коментари / 0

Оставите коментар