"Profesor velikih šuteva"!

Na zvaničnom sajtu Minesota Timbervulvsa pomno se prate majstorije Nemanje Bjelice na Eurobasketu.

Košarka 08.09.2015 | 09:20
"Profesor velikih šuteva"!

Nemanja Bjelica ove jeseni će konačno zaigrati za Minesota Timbervulvse, čak pet godina nakon što su ga izabrali na draftu kao 35. pika.

Kada je u julu sa njima potpisao trogodišnji ugovor, glavna referenca mu je bilo zvanje najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige.

Koliko god Amerikanci bili "zaljubljeni" u statistiku i individualna priznanja, način na koji Bjelica predvodi reprezentaciju Srbije na aktuelnom Evropskom prvenstvu baca u senku sve što je prethodno uradio u karijeri!

Zvanični sajt Timbervulvsa prati Eurobasket isključivo kroz prizmu Bjelicinih podviga (mada je od ovog leta i Hrvat Damjan Rudež njihov član), pa je posle subotnjeg naslova "Bjelica počeo grupnu fazu 'dabl-dablom'" u nedelju aktuelna vest "Bjelica dao koš za pobedu nad Nemačkom".

Dok se u subotu priča "vrtela" oko činjenice da je reprezentativac Srbije (24p, 10sk, 4as) imao superiornu statistiku u odnosu na centra Čikago Bulsa Paua Gasola (16p, 5sk, 4blk), sada je - razumljivo - sve u znaku "floutera" kojim je 0,9 sekundi pre kraja osigurao "orlovima" trijumf nad Nemcima - 68:66.

Urednik sajta Kajl Ratke i u izveštaju sa utakmice i na svom Twitter profilu forsira nadimak "Profesor velikih šuteva", što je definicija koju je posle ključnih trojki protiv Španaca izrekao Miroslav Raduljica.

Neizostavna je zbirna statistika "Belog" na Eurobasketu, koja iznosi 18 poena, 6,5 skokova i 3,5 asistencije po utakmici, uz šut iz igre 52 odsto (uključujući 40 odsto za tri poena), odnosno 80 odsto sa linije slobodnih bacanja.

Tu je i snimak odlučujućeg koša protiv Nemačke, a na kraju podsećanje da u utorak u 7.20 po lokalnom vremenu igraju Srbija i Island, te da je to još jedna prilika navijačima da se uvere u kvalitete svog novog igrača.

Ako Srbija i Bjelica nastave ovako, nema sumnje da će na trening kamp krajem septembra doputovati kao istinska zvezda i da će, uprkos jakoj konkurenciji na krilnim pozicijama, Nemanja Bjelica kao NBA debitant imati zapaženu ulogu u ekipi Minesote.

Komentari / 0

Ostavite komentar