Ђоковић: Не може увијек рутински!

Новак Ђоковић каже да је логично очекивати све теже мечеве како УС опен улази у завршницу.

Тенис 08.09.2015 | 08:40
Ђоковић: Не може увијек рутински!

У мечу нешто дужем од три сата Ђоковић је савладао Баутисту Агута са 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

“Увек је добро имати овакав тест на Грен слем турниру, боље раније него касније. Са друге стране, тешко је предвидети како ће се мечеви одвијати, али логично је да су мечеви тежи како турнир одмиче“, рекао је Ђоковић и додао:

“Није ми функционисао сервис у тим тренуцима (од средине до краја другог сета), нисам успевао да отварам терен, што је он искористио и прузео контролу над разменама са основне линије. Није било лако носити се са тиме, али успео сам да пребродим притисак са његове стране и да поново наметнем ритам игре који сам држао у првих сет и по“.

Ђоковић је похвалио противника рекавши да му је Шпанац отежао посао.

“Знам да људи очекује да увек побеђујем у три сета, да то буде рутина и да не трошим енергију. То и ја желим, али не може тако увек да буде – Баутиста је чврст са основне линије и уме да преузме контролу на терену када му се допусти, сличан је Давиду Фереру. Критика иде мени због неискоришћених прилика у другом сету, али добро“.

Потом је српски тенисер прокоментарисао наредног ривала – Фелисијана Лопеса, којег је добио у свих пет претходних сусрета.

“Није типичан шпански тенисер који стоји на основној линији. Често излази на мрежу после слајса, физички је веома јак и има одличан сервис. Када му иде сервис, онда је врло опасан, а очигледно је да му овде услови одговарају. Са друге стране, свестан сам чињенице да се много ослања на то – гледаћу да му неутралишем сервис и да што више ритерна убацим у терен. Радићу и на пасинг игри јер ће често излазити на мрежу. Надам се да ћу бити спреман за тај меч“.

Новак није изгубио пре четвртфинала на неком од Грен слем турнира још од Ролан Гароса 2009. године.

“Поносан сам на чињеницу да сам успео да остварим толико тога у каријери и да сам успео да играм најбоље на Грен слем турнирима, чему сам и тежио. Увек сам се трудио да темпирам форму за четири највећа турнира. Играо сам константно током година и освојио девет ГС титула – настављам докле год сам способан“.

Коментари / 0

Оставите коментар