Đoković: Ne može uvijek rutinski!

Novak Đoković kaže da je logično očekivati sve teže mečeve kako US open ulazi u završnicu.

Tenis 08.09.2015 | 08:40
Đoković: Ne može uvijek rutinski!

U meču nešto dužem od tri sata Đoković je savladao Bautistu Aguta sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

“Uvek je dobro imati ovakav test na Gren slem turniru, bolje ranije nego kasnije. Sa druge strane, teško je predvideti kako će se mečevi odvijati, ali logično je da su mečevi teži kako turnir odmiče“, rekao je Đoković i dodao:

“Nije mi funkcionisao servis u tim trenucima (od sredine do kraja drugog seta), nisam uspevao da otvaram teren, što je on iskoristio i pruzeo kontrolu nad razmenama sa osnovne linije. Nije bilo lako nositi se sa time, ali uspeo sam da prebrodim pritisak sa njegove strane i da ponovo nametnem ritam igre koji sam držao u prvih set i po“.

Đoković je pohvalio protivnika rekavši da mu je Španac otežao posao.

“Znam da ljudi očekuje da uvek pobeđujem u tri seta, da to bude rutina i da ne trošim energiju. To i ja želim, ali ne može tako uvek da bude – Bautista je čvrst sa osnovne linije i ume da preuzme kontrolu na terenu kada mu se dopusti, sličan je Davidu Fereru. Kritika ide meni zbog neiskorišćenih prilika u drugom setu, ali dobro“.

Potom je srpski teniser prokomentarisao narednog rivala – Felisijana Lopesa, kojeg je dobio u svih pet prethodnih susreta.

“Nije tipičan španski teniser koji stoji na osnovnoj liniji. Često izlazi na mrežu posle slajsa, fizički je veoma jak i ima odličan servis. Kada mu ide servis, onda je vrlo opasan, a očigledno je da mu ovde uslovi odgovaraju. Sa druge strane, svestan sam činjenice da se mnogo oslanja na to – gledaću da mu neutrališem servis i da što više riterna ubacim u teren. Radiću i na pasing igri jer će često izlaziti na mrežu. Nadam se da ću biti spreman za taj meč“.

Novak nije izgubio pre četvrtfinala na nekom od Gren slem turnira još od Rolan Garosa 2009. godine.

“Ponosan sam na činjenicu da sam uspeo da ostvarim toliko toga u karijeri i da sam uspeo da igram najbolje na Gren slem turnirima, čemu sam i težio. Uvek sam se trudio da tempiram formu za četiri najveća turnira. Igrao sam konstantno tokom godina i osvojio devet GS titula – nastavljam dokle god sam sposoban“.

Komentari / 0

Ostavite komentar