Кина: У 8. мјесецу присиљена на абортус

У кинеској јавности покренута је лавина реакција поводом случаја 41-годишњакиње која је присиљена на илегални абортус у осмом мјесецу трудноће јер би рађање њеног другог дјетета било у супротности са рестриктивном политиком Кине која дозвољава само једно дијете.

Свијет 07.09.2015 | 16:00
Кина: У 8. мјесецу присиљена на абортус

У покрајини Јунан гдје живи споменути пар, неколико организација понудило је посао мужу труднице уколико изгуби посао полицајца.

Овај случај поново је узбуркао расправе о кинеском закону и политици једног дјетета која је почела је 1979. године с циљем контроле раста становништва.

Сви који одступе од закона суочавају се са драстичним посљедицама међу којима је губитак посла.

Кинеске власти, са друге стране, забрањују и побачај који се темељи на полу будући да је у Кини присутна велика стопа побачаја дјевојчица.

Наиме, због политике једног дјетета, Кинези настоје имати дјечаке који настављају породичну лозу.

Извор: Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Злоцини

07.09.2015 18:13

Мој ујак је натјерао своју кцерку на такву ствар. Разлог је био да је отац дјетета био бивси љубавник његове младе зене. Та се злоцин десио у Бања Луци. Она се пореметила и радила ствари да се не прица. Била је малољетница кад се то десило. Ујак се распао у Дому старих, ту код вас. Она је исла скакодневно да му казе да је опростила. Јесте она али није Бог.

ОДГОВОРИТЕ