Сале: Нека момци одморе, одговоре на СМС...

"Нису имали времена за то од првог меча, па до другог", подсетио је селектор на напоран распоред обавеза својих играча.

Кошарка 07.09.2015 | 16:40
Сале: Нека момци одморе, одговоре на СМС...

Победа над Шпанијом, па победа над Немачком - све у мање од 24 часа.

Репрезентација Србије остварила је у првом викенду Еуробаскета зацртани циљ и задовољна дочекује дан одмора до утакмице са Исландом (уторак, 14.30).

Кошем Бјелице, у недељу су савладани "панцери" (68:66), у утакмици коју су у стручном штабу акцентовали као можда и "најважнију у групној фази".

"Ово је најтежа утакмица у нашој групи. У то верујем и то сам рекао екипи на састанку синоћ".

"Играли смо против домаћина, против притиска са трибина, касно смо завршили синоћну утакмицу, која нам је била јако посебна. Много енергије је нестало. Честитам екипи на победи и на чврстини, за то што смо остали једно, остали фокусирани".

Дуго се мучила репрезентација Србије у борби са противником и својом лошом шутерском партијом. Селектор се сложио да дуго није ишло у нападу, али је заслуге за то приписао и одбрани Немаца.

"Потрошили смо много енергије. Половина тих шутева била је исфорсирана. Неки нису, али очигледно је да смо имали сјајног противника, који је вршио притисак на лопти целу утакмицу и није нам дозволио отворене шутеве. То је похвала за противника, за немачки тим и то иде у њиховом правцу. Негативан је учинак за три, али имамо победу и то је похвала за нашу одбрану. Без размишљања бих прихватио пре утакмице да задржимо Немце за 66 поена".

Ђорђевић је прилично конкретно изнео и замерке.

Током утакмице је са стручним штабом указивао на мали број личних грешака у првом делу, као и на пропусте у одбрани у другом.

"Урлали смо са клупе дуго времена да имамо само један фаул и да неке ствари нисмо смели да допустимо. На пример, да лако прођу до коша. Апсолутно морамо да поведемо рачуна о томе".

"Није добро што смо ми улазили рано у бонус, а они не. Наша смањена агресивност у нападу и нетражење продора и лаганих поена, као и поена у транзицији су сегменти које нисмо радили, да ли због тежине утакмице, значаја, можда и умора, али то су ствари које су важне".

Одбрамбене грешке посебно су му "запале за око"

"Јесу, поготово на 'плус 6'. Једно удвајање Недовића које није у нашим књигама, нити је било ко то тражио од њега. То не сме да се дешава на овом нивоу. Тројка Шафарцика на финту на коју је насео Тео... У таквој ситуацији се прави фаул, али то су две лопте пре којих нисмо успели да 'скинемо' скок у одбрани, зато су успели да добију тај шут за три...", набрајао је селектор.

Ђорђевић грешке набраја, али их и разуме. Његов тим у суботу је касно стигао у хотел, одржао састанак, а јутрос није имао времена ни за шутерски тренинг. Зато се још више радује слободном дану пре Исланда.

"Имаћемо тренинге и то је важно. Са овим распоредом, не можемо да имамо ни шутерске тренинге. Ми смо тим који има најмање тренинга у овој сали и то такође не помаже шутерима да погађају. Игру ћу да заборавим колико данас, ако прекосутра одиграмо мало боље. Имаћемо дан за опоравак, имали смо два јако тешка меча у два дана. Тео још није такмичарски спреман, ни Ерцег. Доста ће им значити дан одмора, да мало опоравимо мишиће".

О наредном ривалу биће више приче у понедељак.

"Размишљамо о Исланду, само о томе размишљамо и то најозбиљније кажем. Ништа после тога. Помоћи ће нам сутрашњи дан да средимо неке ствари, да момци одговоре на све СМС поруке, пошто нису успели од синоћ до данас у три, па да се концентришемо на Исланд".

"Исланд уме да одигра одличну кошарку. Јуче су показали такође снагу, игру и озбиљна су екипа. Када игра за земљу, човек превазилази себе".

МОЖЕ МНОГО БОЉЕ
"Играчи су свесни како су играли индивидуално. Видим много простора да буде боље. Двојица, тројица се још увек траже. Када се нађу, биће то друга песма. Имамо мир, сталоженост, али 'ајде да је пребацимо у форму потребну за такмичење, у још већу жељу, жар, да се у очима види: 'Ми смо ту'".

Коментари / 0

Оставите коментар