Sale: Neka momci odmore, odgovore na SMS...

"Nisu imali vremena za to od prvog meča, pa do drugog", podsetio je selektor na naporan raspored obaveza svojih igrača.

Košarka 07.09.2015 | 16:40
Sale: Neka momci odmore, odgovore na SMS...

Pobeda nad Španijom, pa pobeda nad Nemačkom - sve u manje od 24 časa.

Reprezentacija Srbije ostvarila je u prvom vikendu Eurobasketa zacrtani cilj i zadovoljna dočekuje dan odmora do utakmice sa Islandom (utorak, 14.30).

Košem Bjelice, u nedelju su savladani "panceri" (68:66), u utakmici koju su u stručnom štabu akcentovali kao možda i "najvažniju u grupnoj fazi".

"Ovo je najteža utakmica u našoj grupi. U to verujem i to sam rekao ekipi na sastanku sinoć".

"Igrali smo protiv domaćina, protiv pritiska sa tribina, kasno smo završili sinoćnu utakmicu, koja nam je bila jako posebna. Mnogo energije je nestalo. Čestitam ekipi na pobedi i na čvrstini, za to što smo ostali jedno, ostali fokusirani".

Dugo se mučila reprezentacija Srbije u borbi sa protivnikom i svojom lošom šuterskom partijom. Selektor se složio da dugo nije išlo u napadu, ali je zasluge za to pripisao i odbrani Nemaca.

"Potrošili smo mnogo energije. Polovina tih šuteva bila je isforsirana. Neki nisu, ali očigledno je da smo imali sjajnog protivnika, koji je vršio pritisak na lopti celu utakmicu i nije nam dozvolio otvorene šuteve. To je pohvala za protivnika, za nemački tim i to ide u njihovom pravcu. Negativan je učinak za tri, ali imamo pobedu i to je pohvala za našu odbranu. Bez razmišljanja bih prihvatio pre utakmice da zadržimo Nemce za 66 poena".

Đorđević je prilično konkretno izneo i zamerke.

Tokom utakmice je sa stručnim štabom ukazivao na mali broj ličnih grešaka u prvom delu, kao i na propuste u odbrani u drugom.

"Urlali smo sa klupe dugo vremena da imamo samo jedan faul i da neke stvari nismo smeli da dopustimo. Na primer, da lako prođu do koša. Apsolutno moramo da povedemo računa o tome".

"Nije dobro što smo mi ulazili rano u bonus, a oni ne. Naša smanjena agresivnost u napadu i netraženje prodora i laganih poena, kao i poena u tranziciji su segmenti koje nismo radili, da li zbog težine utakmice, značaja, možda i umora, ali to su stvari koje su važne".

Odbrambene greške posebno su mu "zapale za oko"

"Jesu, pogotovo na 'plus 6'. Jedno udvajanje Nedovića koje nije u našim knjigama, niti je bilo ko to tražio od njega. To ne sme da se dešava na ovom nivou. Trojka Šafarcika na fintu na koju je naseo Teo... U takvoj situaciji se pravi faul, ali to su dve lopte pre kojih nismo uspeli da 'skinemo' skok u odbrani, zato su uspeli da dobiju taj šut za tri...", nabrajao je selektor.

Đorđević greške nabraja, ali ih i razume. Njegov tim u subotu je kasno stigao u hotel, održao sastanak, a jutros nije imao vremena ni za šuterski trening. Zato se još više raduje slobodnom danu pre Islanda.

"Imaćemo treninge i to je važno. Sa ovim rasporedom, ne možemo da imamo ni šuterske treninge. Mi smo tim koji ima najmanje treninga u ovoj sali i to takođe ne pomaže šuterima da pogađaju. Igru ću da zaboravim koliko danas, ako prekosutra odigramo malo bolje. Imaćemo dan za oporavak, imali smo dva jako teška meča u dva dana. Teo još nije takmičarski spreman, ni Erceg. Dosta će im značiti dan odmora, da malo oporavimo mišiće".

O narednom rivalu biće više priče u ponedeljak.

"Razmišljamo o Islandu, samo o tome razmišljamo i to najozbiljnije kažem. Ništa posle toga. Pomoći će nam sutrašnji dan da sredimo neke stvari, da momci odgovore na sve SMS poruke, pošto nisu uspeli od sinoć do danas u tri, pa da se koncentrišemo na Island".

"Island ume da odigra odličnu košarku. Juče su pokazali takođe snagu, igru i ozbiljna su ekipa. Kada igra za zemlju, čovek prevazilazi sebe".

MOŽE MNOGO BOLJE
"Igrači su svesni kako su igrali individualno. Vidim mnogo prostora da bude bolje. Dvojica, trojica se još uvek traže. Kada se nađu, biće to druga pesma. Imamo mir, staloženost, ali 'ajde da je prebacimo u formu potrebnu za takmičenje, u još veću želju, žar, da se u očima vidi: 'Mi smo tu'".

Komentari / 0

Ostavite komentar