Борковић најбржи у Брну и граби ка европској титули!

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић наставио је доминацију у Европском шампионату (ЕТЦЦ), пошто је забележио победу и друго место у Чешкој, и учврстио вођство у генералном пласману.

Остали спортови 07.09.2015 | 16:00
Борковић најбржи у Брну и граби ка европској титули!

Возач НИС Петрол Б3 Рејсинг тима је на тркама четвртог викенда ЕТЦЦ захваљујући оваквом резултату увећао предност у генералном пласману на 22 бода и учврстио се на врху, два викенда пре краја сезоне.

"Пресрећан сам после трка. Искрено, нисам очекивао да ћу бити овако добар. Имао сам велику бодовну предност у односу на Фулина, али је због његових техничких проблема у другпј трци коју није возио, дошло до промене у генералном пласману. Сада је на другу позицију избио Хомола, а ја сам бодовну разлику још увећао. Са нестрпљењем очекујем Белгију и надам се да ћу и тамо освојити бар оволико бодова, па да са лепом разликом путујем у Пергусу на завршницу", рекао је Борковић.

Он је у свом "Сеат Леон Рацер" прву трку стартовао са друге позиције иза Мата Хомоле, који је искористио пол позицију и створио већу предност. Борковићев највећи ривал до овог викенда, Чех Петр Фулин брзо се пробио на трећу позицију, али ниједног тренутка није угрозио пласман нашег аса.

Хомола је без већих проблема тријумфовао у првој трци, али је Борковић освојеним другим местом увећао предност над другопласираним Фулином у генералном пласману. Управо је прва трка омогућила нашем возачу да се бодовно одлепи од Фулина, с обзиром на то да је због пуцања предњег десног стакла и немогућности да га замени, Фулину онемогућен старт у другој трци.

Борковић, који је стартовао са шесте позиције (због обрнутог редоследа прве осморице и дисквалификације Фулина), имао је добру прилику да се реваншира Хомоли за прву трку. Сјајном вожњом најпре се пробио на друго место иза Каџаје, кога је до краја трке престигао.

Да би тријумфовао на читавом викенду, популарном Дуци је било потребно да Хомола буде две позиције иза њега. Ипак, Словак је успео да стигне до другог места до краја трке. Без обзира на то, Борковић је сакупио 20 бодова (два у квалификацијама, осам у првој трци и 10 у другој), па након четири одвожена викенда у генералном пласману води са 76 бодова. На друго место пробио се Хомола са 54, док је Фулин трећи са 51.

Наредни викенд биће вожен у Белгији, на некадашњој стази Формуле 1 - Золдер, 19. и 20. септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар