Нарко-бос се састајао с врхом полиције

Тајни снимци до којих су дошли новинари Мреже за истраживање криминала и корупције – КРИК свједоче о сусретима Родољуба Радуловића, једног од шефова нарко-картела, са челним људима српске полиције.

Србија 07.09.2015 | 22:54
Нарко-бос се састајао с врхом полиције

Снимци на којима се виде сусрети Радослава Радуловића познатог и као Миша Банана са људима из врха МУП-а 2008. и 2009. године, објављени су на сајту КРИК.

На снимцима се виде бивши министар полиције Ивица Дачић, људи из врха његовог кабинета Бранко Лазаревић и Вања Вукић, као и савјетник за безбједност Ивица Тончев.

Родољуб Радуловић, познатији у јавности као Миша Банана или Миша Америка, тренутно је у бјекству. Означен је као близак сарадник Дарка Шарића, који је осуђен на 20 година затвора због шверца 5,7 тона кокаина.

У истом поступку Радуловић је осуђен на 12 година и шест мјесеци затвора.

Садашњи шеф дипломатије Дачић, а тада министар полиције, није негирао познанство са Радуловићем, али је више пута рекао да оно датира из времена прије него што је постао министар полиције.

Снимци су направљени у периоду од 29. новембра 2008. године до 7. априла 2009. године, а како наводи КРИК Радуловић се у том периоду девет пута састајао са људима из врха МУП-а.

Објављивање снимака представља нове детаље у случају који је првих мјесеци 2013. године пријетио да сруши владу у којој је Ивица Дачић био премијер и министар полиције. Дачић је тада, у обраћању послије предсједништва СПС, рекао да се са Радуловићем видио више пута, али да тада није располагао податком да је он дио Шарићеве криминалне групе.

Познанство Дачића и Радуловића спомиње се и у контексту суђења бившем шефу кабинета тадашњег министра унутрашњих послова Србије Бранку Лазаревићу, који се такође види на снимцима.

Лазаревић је оптужен да је 2008. и 2009. године, као припадник организоване криминалне групе Дарка Шарића, у више наврата одавао "нарочито повјерљиве податке о спровођењу посебних доказних радњи у преткривичном поступку који је био у току, а који представљају службену тајну".

Предсједник СПС-а је у интервјуу у јуну ове године говорећи о овој теми рекао да "о њему нема шта се није појавило у јавности":

"Причали су о мени у том смислу и у ’Паровима’. Још ме само за Кенедија нису оптужили. Ако Шарић каже да ме у животу није видео нити да ме познаје, ако је дошао, нека посвједочи", рекао је Дачић.

Подсјетимо, када су се информације о његовим контактима са Радуловићем појавиле у јавности, Дачић је у више наврата рекао да је у питању "напад на владу", политички мотивисана афера и навео да је питање "зашто надлежне службе нису обавијестиле министра о Радуловићу".

Садашњи шеф дипломатије Србије је 2013. године рекао да се "не би продао за блекбери" и навео да је Радуловића посљедњи пут видио када је Србија освојила Дејвис куп (2010. година), јер је "Радуловић био предсједник Тениског савеза Србије".

"Радуловић никада није споменуо Шарића. Када сам имао контакте са њим, није био у белој књизи", рекао је Дачић.

(НН/Крик.рс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бета

07.09.2015 15:23

У Републици Сртпској, одговор директора полиције би био, да "Није прибављено у складу са законом" као што је то рекао и неки дан кад је дошао извјештај да је снимак афере два папка аутентичан

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

07.09.2015 17:28

Морају се колеге састајати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСМО КЛАСУРА

07.09.2015 18:29

ЕТО КАКО СЕ ВУЦИЦ БОРИ ПРОТИВ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

08.09.2015 06:10

Није то лијепо одњега...

Name

фридриг давинци

07.09.2015 22:22

У Републици Српској Гојко Васић је давно требао да поднесе оставку.Ако је доказана одговорност инспектора који су допали дрогу.Шта су радили њихови шефови ко је имао контролу над тим људима коме су полагали рачуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

07.09.2015 22:48

А ОН КАО ВОДИ РАЗГОВОРЕ СА ПРИСТИНОМ ??? МОГУ МИСЛИТИ КАКО ЦЕ ЗАВРСИТИ..ГОЛИ ОТОК ЈЕ ПРОГУТАО МНОГЕ КОЈИМА ДАЦИЦ ПО БИЛО КОМ ОСНОВУ НЕ БИ МОГАО НИ ЦИПЕЛЕ ОБРИСАТИ...ТРАЈНО У САМИЦУ ДЕБЕЛИ...ТРАЈНО !!!

ОДГОВОРИТЕ