Narko-bos se sastajao s vrhom policije

Tajni snimci do kojih su došli novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK svjedoče o susretima Rodoljuba Radulovića, jednog od šefova narko-kartela, sa čelnim ljudima srpske policije.

Srbija 07.09.2015 | 22:54
Narko-bos se sastajao s vrhom policije

Snimci na kojima se vide susreti Radoslava Radulovića poznatog i kao Miša Banana sa ljudima iz vrha MUP-a 2008. i 2009. godine, objavljeni su na sajtu KRIK.

Na snimcima se vide bivši ministar policije Ivica Dačić, ljudi iz vrha njegovog kabineta Branko Lazarević i Vanja Vukić, kao i savjetnik za bezbjednost Ivica Tončev.

Rodoljub Radulović, poznatiji u javnosti kao Miša Banana ili Miša Amerika, trenutno je u bjekstvu. Označen je kao blizak saradnik Darka Šarića, koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina.

U istom postupku Radulović je osuđen na 12 godina i šest mjeseci zatvora.

Sadašnji šef diplomatije Dačić, a tada ministar policije, nije negirao poznanstvo sa Radulovićem, ali je više puta rekao da ono datira iz vremena prije nego što je postao ministar policije.

Snimci su napravljeni u periodu od 29. novembra 2008. godine do 7. aprila 2009. godine, a kako navodi KRIK Radulović se u tom periodu devet puta sastajao sa ljudima iz vrha MUP-a.

Objavljivanje snimaka predstavlja nove detalje u slučaju koji je prvih mjeseci 2013. godine prijetio da sruši vladu u kojoj je Ivica Dačić bio premijer i ministar policije. Dačić je tada, u obraćanju poslije predsjedništva SPS, rekao da se sa Radulovićem vidio više puta, ali da tada nije raspolagao podatkom da je on dio Šarićeve kriminalne grupe.

Poznanstvo Dačića i Radulovića spominje se i u kontekstu suđenja bivšem šefu kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću, koji se takođe vidi na snimcima.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito povjerljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu".

Predsjednik SPS-a je u intervjuu u junu ove godine govoreći o ovoj temi rekao da "o njemu nema šta se nije pojavilo u javnosti":

"Pričali su o meni u tom smislu i u ’Parovima’. Još me samo za Kenedija nisu optužili. Ako Šarić kaže da me u životu nije video niti da me poznaje, ako je došao, neka posvjedoči", rekao je Dačić.

Podsjetimo, kada su se informacije o njegovim kontaktima sa Radulovićem pojavile u javnosti, Dačić je u više navrata rekao da je u pitanju "napad na vladu", politički motivisana afera i naveo da je pitanje "zašto nadležne službe nisu obavijestile ministra o Raduloviću".

Sadašnji šef diplomatije Srbije je 2013. godine rekao da se "ne bi prodao za blekberi" i naveo da je Radulovića posljednji put vidio kada je Srbija osvojila Dejvis kup (2010. godina), jer je "Radulović bio predsjednik Teniskog saveza Srbije".

"Radulović nikada nije spomenuo Šarića. Kada sam imao kontakte sa njim, nije bio u beloj knjizi", rekao je Dačić.

(NN/Krik.rs)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Beta

07.09.2015 17:23

U Republici Srtpskoj, odgovor direktora policije bi bio, da "Nije pribavljeno u skladu sa zakonom" kao što je to rekao i neki dan kad je došao izvještaj da je snimak afere dva papka autentičan

ODGOVORITE
Name

gost

07.09.2015 19:28

Moraju se kolege sastajati

ODGOVORITE
Name

OSMO KLASURA

07.09.2015 20:29

ETO KAKO SE VUCIC BORI PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE.

ODGOVORITE
Name

Goran

08.09.2015 08:10

Nije to lijepo odnjega...

Name

fridrig davinci

08.09.2015 00:22

U Republici Srpskoj Gojko Vasić je davno trebao da podnese ostavku.Ako je dokazana odgovornost inspektora koji su dopali drogu.Šta su radili njihovi šefovi ko je imao kontrolu nad tim ljudima kome su polagali račune.

ODGOVORITE
Name

mrka kapa

08.09.2015 00:48

A ON KAO VODI RAZGOVORE SA PRISTINOM ??? MOGU MISLITI KAKO CE ZAVRSITI..GOLI OTOK JE PROGUTAO MNOGE KOJIMA DACIC PO BILO KOM OSNOVU NE BI MOGAO NI CIPELE OBRISATI...TRAJNO U SAMICU DEBELI...TRAJNO !!!

ODGOVORITE