Мигранти могу у болнице у Србији

Здравствени систем Србије веома је брзо одговорио на мигрантску кризу, епидемиолошка ситуација у земљи је стабилна, а постоји могућност да мигранти, ако затреба, буду збринути и у болницама, рекао је помоћник српског министра здравља Зоран Панајотовић.

Србија 07.09.2015 | 12:56
Мигранти могу у болнице у Србији

"Пратимо ситуацију и спремамо се за погоршање временских услова. Очекујемо већи број инфекција и спремни смо да омогућимо да мигранти, уколико затреба, буду збринути и у болницама", рекао је Панајотовић новинарима, након састанка са представницима здравствених установа у Србији.

Он каже да све већи број миграната захтијева већи број љекарских екипа, као и више финансијских средстава, али да је систем спреман да обезбиједи мигрантима адекватну помоћ.

Наводећи да Србија очекује помоћ УНХЦР-а, Црвеног крста и других организација, он је напоменуо да је међу мигрантима све више трудница и жена са дјецом, пренијели су београдски медији.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић Стаменковић рекла је да је на састанку договорено да ова канцеларија, заједно са Министарством здравља, ангажује додатне љекарске екипе са сјевера Косова које ће помагати у камповима у Миратовцу и Прешеву, и то већ током наредне седмице.

Директор Дома здравља Прешево Митхат Сахити рекао је да је ситуација у Прешеву алармантна јер сваки дан пристиже све већи број избјеглица.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бол

07.09.2015 11:50

А народ Србије плаца сваки преглед ако нема осигурање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

07.09.2015 12:26

Вала бас,збрини своје па онад остеле