Федерер: Изнер је опаснији на два добијена сета!

Роџер Федерер каже да није често играо са Џоном Изнером, ривалом у осмини финала УС опена, и да не познаје толико добро његов сервис.

Тенис 07.09.2015 | 14:40
Федерер: Изнер је опаснији на два добијена сета!

“Чешће сам играо и са Карловићем и са Родиком и са Раонићен. Са Џоном играм можда сваке две године. Има снажан сервис и јасно је да због висине може да прави углове који нама осталима нису доступни. Има и сјајан други сервис, а мислим да је ипак опаснији у дуелима на два добијена сета“, рекао је Федерер.

Роџер је добио четири од пет мечева са Американцем, а последњи пут играли су на ОИ 2012. године.

“У својим гемовима морам да бринем само о следећем поену, једноставно је. Такође, морам да доносим праве одлуке и да размишљам о томе у току меча, тако је против сервера. На почетку се проналази ритам, онда се миксују брзине, слајсеви и снажни сервиси, неки пут и сервис у тело“.

У трећој рунди Федерер је лако победио Колшрајбера у три сета.

“У првом сету сам држао свој сервис и био сам сигуран, а онда сам ту мало изгубио ритам. Такође, нисам улазио много у размене у ритерн гемовима као што сам се надао, играо је сјајно комбинацију ’један-два’. Претрпео сам брејкове у другом и трећем сету, а нарочито ми је у таквим случајевима важно да победим. Имао сам и мало среће, али и ја сам погурао срећу на своју страну својом игром, користио сам прилике“.

Коментари / 0

Оставите коментар