Federer: Izner je opasniji na dva dobijena seta!

Rodžer Federer kaže da nije često igrao sa Džonom Iznerom, rivalom u osmini finala US opena, i da ne poznaje toliko dobro njegov servis.

Tenis 07.09.2015 | 14:40
Federer: Izner je opasniji na dva dobijena seta!

“Češće sam igrao i sa Karlovićem i sa Rodikom i sa Raonićen. Sa Džonom igram možda svake dve godine. Ima snažan servis i jasno je da zbog visine može da pravi uglove koji nama ostalima nisu dostupni. Ima i sjajan drugi servis, a mislim da je ipak opasniji u duelima na dva dobijena seta“, rekao je Federer.

Rodžer je dobio četiri od pet mečeva sa Amerikancem, a poslednji put igrali su na OI 2012. godine.

“U svojim gemovima moram da brinem samo o sledećem poenu, jednostavno je. Takođe, moram da donosim prave odluke i da razmišljam o tome u toku meča, tako je protiv servera. Na početku se pronalazi ritam, onda se miksuju brzine, slajsevi i snažni servisi, neki put i servis u telo“.

U trećoj rundi Federer je lako pobedio Kolšrajbera u tri seta.

“U prvom setu sam držao svoj servis i bio sam siguran, a onda sam tu malo izgubio ritam. Takođe, nisam ulazio mnogo u razmene u ritern gemovima kao što sam se nadao, igrao je sjajno kombinaciju ’jedan-dva’. Pretrpeo sam brejkove u drugom i trećem setu, a naročito mi je u takvim slučajevima važno da pobedim. Imao sam i malo sreće, ali i ja sam pogurao sreću na svoju stranu svojom igrom, koristio sam prilike“.

Komentari / 0

Ostavite komentar