УС опен, 7. дан - преглед (Ж)...

Серена Вилијамс и Венус Вилијамс оствариле су убедљиве победе у четвртом колу УС опена и састаће се једна са другом у четврфиналном мечу. Француска тенисерка Кристина Младеновић пласирала се у четвртфинале УС Опена, тријумфом над Рускињом Јекатерином Макаровом у три сета.

Тенис 07.09.2015 | 12:20
УС опен, 7. дан - преглед (Ж)...

Дан је обележила и вест да се Јуџини Бушар повукла са турнира – она је пала у свлачионици у суботу и повредила је главу, па је Роберта Винчи без борбе дошла до четвртфинала. 

Серена је одиграла свој најбољи меч у досадашњем току турнира и савладала је Медисон Киз са 6:3, 6:3, док је Венус добила младу Анет Контавејт са 6:2, 6:1.

За разлику од претходних мечева, Серена је сервирала скоро савршено, а када је то случај, онда за њу нема проблема. Киз се у првом сету држала до осмоггема, а тада је одсервирала две узастопне дупле грешке и поклонила је брејк супарници.

Млађа Вилијамсова то је оберучке прихватила, до краја је лако освојила први сет, а ни у другом није дозволила ривалки да дође до брејк шансе. Било је само питање тренутка када ће Серена направити брејк, то је урадила у седмом гему и до краја је лако привела меч крају.

“Медисон је играчица са јаким ударцима, зна како се добијају велики мечеви, тако да сам морала да кренем брзо. Поносна сам што сам успела боље да сервирам јер сам знала да и она има сјајан сервис, те да нећу лако доћи до брејк лопти“, рекла је Серена, која је меч завршила са 18 винера и шест грешака.

Естонка Анет Контавејт, која има 18 година и тренутно је 152. на свету, остварила је резултат каријере пласман у четврто коло, али Венус је била немилосрдна и препустила јој је само три гема.

Серена и Венус састаће се 27. пут, а млађа сестра води са 15-11 у победама, 8-5 на Грен слем турнирима. То је први пут да ће Венус играти у четвртфиналу у Њујорку још од 2010. године.

Младеновићева је до тријумфа над Макаровом дошла са 7:6 (7:2), 4:6, 6:1, после два сата и 12 минута игре.

Тенисерку српског порекла у борби за полуфинале очекује дуел са Италијанком Робертом Винчи, којој је Јуџини Бушар из Канаде предала меч без борбе због повреде главе.

Младеновићева и Макарова су одиграле веома занимљив меч, у којем је Францускиња умало све прокоцкала. Освојила је први сет у тај-брејку, да би се Рускиња потом вратила у меч у другом, брејком у десетом гему. До тада ниједна тенисерка у том сету није имала ни прилику за брејк, да би Макарова одузела сервис младој Францускињи без изгубљеног поена.

Међутим, Кристина није дозволила да јој губитак другог сета поквари концентрацију, одмах је направила брејк у одлучујућем и потом наставила низ до 4:0. Иако је у петом гему Макарова коначно успела да освоји гем, Францускиња се од тада није освртала и два гема касније је искористила прву меч лопту и дошла до првог Грен слем четвртфинала у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар