US open, 7. dan - pregled (Ž)...

Serena Vilijams i Venus Vilijams ostvarile su ubedljive pobede u četvrtom kolu US opena i sastaće se jedna sa drugom u četvrfinalnom meču. Francuska teniserka Kristina Mladenović plasirala se u četvrtfinale US Opena, trijumfom nad Ruskinjom Jekaterinom Makarovom u tri seta.

Tenis 07.09.2015 | 12:20
US open, 7. dan - pregled (Ž)...

Dan je obeležila i vest da se Judžini Bušar povukla sa turnira – ona je pala u svlačionici u subotu i povredila je glavu, pa je Roberta Vinči bez borbe došla do četvrtfinala. 

Serena je odigrala svoj najbolji meč u dosadašnjem toku turnira i savladala je Medison Kiz sa 6:3, 6:3, dok je Venus dobila mladu Anet Kontavejt sa 6:2, 6:1.

Za razliku od prethodnih mečeva, Serena je servirala skoro savršeno, a kada je to slučaj, onda za nju nema problema. Kiz se u prvom setu držala do osmoggema, a tada je odservirala dve uzastopne duple greške i poklonila je brejk suparnici.

Mlađa Vilijamsova to je oberučke prihvatila, do kraja je lako osvojila prvi set, a ni u drugom nije dozvolila rivalki da dođe do brejk šanse. Bilo je samo pitanje trenutka kada će Serena napraviti brejk, to je uradila u sedmom gemu i do kraja je lako privela meč kraju.

“Medison je igračica sa jakim udarcima, zna kako se dobijaju veliki mečevi, tako da sam morala da krenem brzo. Ponosna sam što sam uspela bolje da serviram jer sam znala da i ona ima sjajan servis, te da neću lako doći do brejk lopti“, rekla je Serena, koja je meč završila sa 18 vinera i šest grešaka.

Estonka Anet Kontavejt, koja ima 18 godina i trenutno je 152. na svetu, ostvarila je rezultat karijere plasman u četvrto kolo, ali Venus je bila nemilosrdna i prepustila joj je samo tri gema.

Serena i Venus sastaće se 27. put, a mlađa sestra vodi sa 15-11 u pobedama, 8-5 na Gren slem turnirima. To je prvi put da će Venus igrati u četvrtfinalu u Njujorku još od 2010. godine.

Mladenovićeva je do trijumfa nad Makarovom došla sa 7:6 (7:2), 4:6, 6:1, posle dva sata i 12 minuta igre.

Teniserku srpskog porekla u borbi za polufinale očekuje duel sa Italijankom Robertom Vinči, kojoj je Judžini Bušar iz Kanade predala meč bez borbe zbog povrede glave.

Mladenovićeva i Makarova su odigrale veoma zanimljiv meč, u kojem je Francuskinja umalo sve prokockala. Osvojila je prvi set u taj-brejku, da bi se Ruskinja potom vratila u meč u drugom, brejkom u desetom gemu. Do tada nijedna teniserka u tom setu nije imala ni priliku za brejk, da bi Makarova oduzela servis mladoj Francuskinji bez izgubljenog poena.

Međutim, Kristina nije dozvolila da joj gubitak drugog seta pokvari koncentraciju, odmah je napravila brejk u odlučujućem i potom nastavila niz do 4:0. Iako je u petom gemu Makarova konačno uspela da osvoji gem, Francuskinja se od tada nije osvrtala i dva gema kasnije je iskoristila prvu meč loptu i došla do prvog Gren slem četvrtfinala u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar