УСО, 7. дан - преглед (М)...

Марин Чилић и Жо-Вилфред Цонга чине први четвртфинални пар у мушкој конкуренцији на овогодишњем УС опену. Шпански тенисер Фелисијано Лопес победио је Фабија Фоњинија са 6:3, 7:6 (7-5), 6:1 у четвртом колу УС опена.

Тенис 07.09.2015 | 12:00
УСО, 7. дан - преглед (М)...

Бранилац титуле у осмини финала је савладао Жеремија Шардија са 3:1, по сетовима 6:3, 2:6, 7:6, 6:1.

Чилић је поново одиграо променљиво, али је победио и благи је фаворит у дуелу четвртфинала. Одлучио је тај-брејк трећег сета који је Чилић убедљиво добио, а онда је лако привео меч крају.

Још мање проблема у осмини финала имао је Цонга који је неочекивано убедљиво победио Беноу Пера са 6:4, 6:3, 6:4. Пер је очигледно остао без енергије после неколико сјајних победа, па је Цонга рутински славио направивши по један брејк у сваком сету.

Лопес, који ускоро пуни 34 године, до сада је два пута играо у осмини финала у Њујорку (2007, 2010), а сада се први пут пласирао међу осам најбољих.

“Осећај је сјајан. Невероватна недеља за мене, дивно је играти пред овом публиком. Имама разлог да будем срећан, једва чекам то четвртфинале“, рекао је Лопес у интервјуу на терену:

“Када си млад не знаш шта се дешава, а када дођеш у извесне године, више си свестан ствари које се дешавају око тебе. Зато је овај резултат сјајан“.

У другом колу Фелисијано је био на корак до пораза – Марди Фиш сервирао је за победу, али Лопес је успео да се извуче, да би потом савладао Вердаска и Раонића.

Сада је пао и Фоњини, много лакше него што се и очекивало. Истина, у првом гему спасао је три брејк лопте, али онда је направио брејк у четвртом гему и до краја га је сачувао без проблема.

Други сет био је најнеизвеснији – Лопес је надокнадио брејк заостатка и ушло се у тај брејк. Фоњини је заостајао 5:2, уз један спектакуларни ударац кроз ноге успео је да се врати у игру, али је при заостатку 6:5 послао форхенд предуго и Лопес је пвоео 2-0 у сетовима.

Фоњинија су мучила леђа и није имао снаге за још један преокрет, сличан оном из меча са Надалом, па је у последњем сету узео само један гем.

Коментари / 0

Оставите коментар