USO, 7. dan - pregled (M)...

Marin Čilić i Žo-Vilfred Conga čine prvi četvrtfinalni par u muškoj konkurenciji na ovogodišnjem US openu. Španski teniser Felisijano Lopes pobedio je Fabija Fonjinija sa 6:3, 7:6 (7-5), 6:1 u četvrtom kolu US opena.

Tenis 07.09.2015 | 12:00
USO, 7. dan - pregled (M)...

Branilac titule u osmini finala je savladao Žeremija Šardija sa 3:1, po setovima 6:3, 2:6, 7:6, 6:1.

Čilić je ponovo odigrao promenljivo, ali je pobedio i blagi je favorit u duelu četvrtfinala. Odlučio je taj-brejk trećeg seta koji je Čilić ubedljivo dobio, a onda je lako priveo meč kraju.

Još manje problema u osmini finala imao je Conga koji je neočekivano ubedljivo pobedio Benou Pera sa 6:4, 6:3, 6:4. Per je očigledno ostao bez energije posle nekoliko sjajnih pobeda, pa je Conga rutinski slavio napravivši po jedan brejk u svakom setu.

Lopes, koji uskoro puni 34 godine, do sada je dva puta igrao u osmini finala u Njujorku (2007, 2010), a sada se prvi put plasirao među osam najboljih.

“Osećaj je sjajan. Neverovatna nedelja za mene, divno je igrati pred ovom publikom. Imama razlog da budem srećan, jedva čekam to četvrtfinale“, rekao je Lopes u intervjuu na terenu:

“Kada si mlad ne znaš šta se dešava, a kada dođeš u izvesne godine, više si svestan stvari koje se dešavaju oko tebe. Zato je ovaj rezultat sjajan“.

U drugom kolu Felisijano je bio na korak do poraza – Mardi Fiš servirao je za pobedu, ali Lopes je uspeo da se izvuče, da bi potom savladao Verdaska i Raonića.

Sada je pao i Fonjini, mnogo lakše nego što se i očekivalo. Istina, u prvom gemu spasao je tri brejk lopte, ali onda je napravio brejk u četvrtom gemu i do kraja ga je sačuvao bez problema.

Drugi set bio je najneizvesniji – Lopes je nadoknadio brejk zaostatka i ušlo se u taj brejk. Fonjini je zaostajao 5:2, uz jedan spektakularni udarac kroz noge uspeo je da se vrati u igru, ali je pri zaostatku 6:5 poslao forhend predugo i Lopes je pvoeo 2-0 u setovima.

Fonjinija su mučila leđa i nije imao snage za još jedan preokret, sličan onom iz meča sa Nadalom, pa je u poslednjem setu uzeo samo jedan gem.

Komentari / 0

Ostavite komentar