Ðурић: Отворена сезона лова на Србе?!

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић рекао је да атмосфера линча коју континуирано стварају најекстремније политичке странке Албанаца на Косову и изостанак гласне осуде и конкретне реакције приштинских елита и институција, представљају суштински проблем због којег се понављају напади на Србе.

Србија 07.09.2015 | 08:08
Ðурић: Отворена сезона лова на Србе?!

"Срби на Косову и Метохији, посебно они у енклавама и повратничким срединама, у континуитету су изложени нападима, било да су они етички мотивисани или да је реч о класичним кривичним делима из користољубља", упозорио је Ðурић у разговору за "Вечерње новости", поводом напада на 23-годишњег младића из Клокота.

"Када неко отворено прети дестабилизацијом и блокадом читавог друштва због формирања ЗСО, природно је да то неко схвати као проглашење отворене сезоне лова на Србе", рекао је Ðурић и оценио да се реакција косовске полиције поводом напада на Србе у извесној мери променила на боље.

Ðурић је рекао и да ЗСО представља инструмент заштите и напретка српске заједнице на КиМ и да је "тешко схватити отпор с којим албанска политичка јавност прима ту идеју, јер она не угрожава никог, осим оне албанске политичаре који своје програме заснивају на шовинистичким концептима.

""Формирање ЗСО је неповратан процес. Чини се да међународна заједница као гарант спровођења споразума више није расположена да Приштини толерише разне несувисле изговоре за отежавање процеса нормализације и то ми улива наду да ће ЗСО бити формирана услоро", закључио је Ðурић за "Новости".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сад

07.09.2015 07:48

Данас це њих заститити Меркел-Вуциц. Јадни Срби.

ОДГОВОРИТЕ