Ðurić: Otvorena sezona lova na Srbe?!

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je da atmosfera linča koju kontinuirano stvaraju najekstremnije političke stranke Albanaca na Kosovu i izostanak glasne osude i konkretne reakcije prištinskih elita i institucija, predstavljaju suštinski problem zbog kojeg se ponavljaju napadi na Srbe.

Srbija 07.09.2015 | 08:08
Ðurić: Otvorena sezona lova na Srbe?!

"Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno oni u enklavama i povratničkim sredinama, u kontinuitetu su izloženi napadima, bilo da su oni etički motivisani ili da je reč o klasičnim krivičnim delima iz koristoljublja", upozorio je Ðurić u razgovoru za "Večernje novosti", povodom napada na 23-godišnjeg mladića iz Klokota.

"Kada neko otvoreno preti destabilizacijom i blokadom čitavog društva zbog formiranja ZSO, prirodno je da to neko shvati kao proglašenje otvorene sezone lova na Srbe", rekao je Ðurić i ocenio da se reakcija kosovske policije povodom napada na Srbe u izvesnoj meri promenila na bolje.

Ðurić je rekao i da ZSO predstavlja instrument zaštite i napretka srpske zajednice na KiM i da je "teško shvatiti otpor s kojim albanska politička javnost prima tu ideju, jer ona ne ugrožava nikog, osim one albanske političare koji svoje programe zasnivaju na šovinističkim konceptima.

""Formiranje ZSO je nepovratan proces. Čini se da međunarodna zajednica kao garant sprovođenja sporazuma više nije raspoložena da Prištini toleriše razne nesuvisle izgovore za otežavanje procesa normalizacije i to mi uliva nadu da će ZSO biti formirana usloro", zaključio je Ðurić za "Novosti".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sad

07.09.2015 09:48

Danas ce njih zastititi Merkel-Vucic. Jadni Srbi.

ODGOVORITE