Ђоковић иде у четврто коло УС опена

Новак Ђоковић победио је Роберта Баутисту Агута са 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 у четвртом колу УС опена.

Србија 07.09.2015 | 07:33
Ђоковић иде у четврто коло УС опена

То је трећа Новакова победа у исто толико окршаја са Шпанцем, а у четвртфиналу га чека Фелисијано Лопес, који је у три сета добио Фабија Фоњинија.

Баутиста Агут пружио је врло јак отпор Ђоковићу, током целог меча држао је добар ниво, а повремено је играо и бриљантно. То је Новаку отежало посао и суочило га са првим тежим испитом на турниру.

У првом сету видели смо квалитетну игру на обе стране, жустре размене са основне линије, а Новак је стајао близу основне линије и трудио се да буде агресиван – било је и грешака, али та тактика донела је вођство у сетовима.

Ђоковић се нервирао јер су му сочива у очима била сува због временских услова (“не видим“, рекао је у једном тренутку), али чинило се да све иде по плану до вођства 4:2 у другом сету и две везане брејк лопте за дупли брејк.

Није их Ђоковић реализовао, а од тог тренутка Агут је заиграо као у трансу – хватао је лоптице врло рано и форхендом је успео да отера Новака далеко од основне линије. Винери су пљуштали, српски тенисер се повукао, а Шпанац је изједначио у сетовима.

Криза је трајала све до почетка трећег сета – Агут је водио 1:0 и имао 0:30 на Новаков сервис, али тада је мало попустио и везао неколико грешака. И Ђоковић је постепено поново дизао ниво игре, од средине сета био је у потпуној контроли, сервис га је служио и рутински је привео сет крају.

На почетку четвртог сета Агут је серијом грешака поклонио брејк Новаку, али поново је пронашао снажне форхенде и форму с краја другог сета, па је изједначио на 2:2.

Нови кикс разбеснео је Ђоковића, који низом спектакуларних удараца (ритерн, невероватна дефанзива, тежак волеј) прави брејк и тако краде ’моментум’ ривалу. Наставио је у врло агресивном стилу Новак, одиграо је савршен гем за дупли брејк и 5:2.

Тада је меч био решен, Ђоковић је изгубио следећи гем, али је направио нови брејк и окончао је меч за нешто више од три сата.

Са Лопесом, супарником у четвртфиналу, Новак је играо пет пута и свих пет је победио.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Здравко Божић

07.09.2015 07:28

Најважније да се нижу победе, али игра никако не задовољава. Враћање лоптице на рекет противнику и безвезни изласци на мрежицу не приличе Броју 1 на АТП. Са оваквом игром против Федерера нема никакве шансе, ако и стигне до њега! Желим му све најбоље, а у првом реду да подигне игру на највиши ниво.

ОДГОВОРИТЕ