Đoković ide u četvrto kolo US opena

Novak Đoković pobedio je Roberta Bautistu Aguta sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 u četvrtom kolu US opena.

Srbija 07.09.2015 | 07:33
Đoković ide u četvrto kolo US opena

To je treća Novakova pobeda u isto toliko okršaja sa Špancem, a u četvrtfinalu ga čeka Felisijano Lopes, koji je u tri seta dobio Fabija Fonjinija.

Bautista Agut pružio je vrlo jak otpor Đokoviću, tokom celog meča držao je dobar nivo, a povremeno je igrao i briljantno. To je Novaku otežalo posao i suočilo ga sa prvim težim ispitom na turniru.

U prvom setu videli smo kvalitetnu igru na obe strane, žustre razmene sa osnovne linije, a Novak je stajao blizu osnovne linije i trudio se da bude agresivan – bilo je i grešaka, ali ta taktika donela je vođstvo u setovima.

Đoković se nervirao jer su mu sočiva u očima bila suva zbog vremenskih uslova (“ne vidim“, rekao je u jednom trenutku), ali činilo se da sve ide po planu do vođstva 4:2 u drugom setu i dve vezane brejk lopte za dupli brejk.

Nije ih Đoković realizovao, a od tog trenutka Agut je zaigrao kao u transu – hvatao je loptice vrlo rano i forhendom je uspeo da otera Novaka daleko od osnovne linije. Vineri su pljuštali, srpski teniser se povukao, a Španac je izjednačio u setovima.

Kriza je trajala sve do početka trećeg seta – Agut je vodio 1:0 i imao 0:30 na Novakov servis, ali tada je malo popustio i vezao nekoliko grešaka. I Đoković je postepeno ponovo dizao nivo igre, od sredine seta bio je u potpunoj kontroli, servis ga je služio i rutinski je priveo set kraju.

Na početku četvrtog seta Agut je serijom grešaka poklonio brejk Novaku, ali ponovo je pronašao snažne forhende i formu s kraja drugog seta, pa je izjednačio na 2:2.

Novi kiks razbesneo je Đokovića, koji nizom spektakularnih udaraca (ritern, neverovatna defanziva, težak volej) pravi brejk i tako krade ’momentum’ rivalu. Nastavio je u vrlo agresivnom stilu Novak, odigrao je savršen gem za dupli brejk i 5:2.

Tada je meč bio rešen, Đoković je izgubio sledeći gem, ali je napravio novi brejk i okončao je meč za nešto više od tri sata.

Sa Lopesom, suparnikom u četvrtfinalu, Novak je igrao pet puta i svih pet je pobedio.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zdravko Božić

07.09.2015 07:28

Najvažnije da se nižu pobede, ali igra nikako ne zadovoljava. Vraćanje loptice na reket protivniku i bezvezni izlasci na mrežicu ne priliče Broju 1 na ATP. Sa ovakvom igrom protiv Federera nema nikakve šanse, ako i stigne do njega! Želim mu sve najbolje, a u prvom redu da podigne igru na najviši nivo.

ODGOVORITE