ЕП: Срби руше редом! Бјелица мајстор и за Нијемце!

Репрезентација Србије забележила је и другу победу на Европском шампионату, пошто је победила Немачку у трилер завршници – 68:66.

Кошарка 06.09.2015 | 17:40
ЕП: Срби руше редом! Бјелица мајстор и за Нијемце!

Поново је човек одлуке био невероватни Немања Бјелица – поготком из тешке позиције преко центра домаћина Тибора Плаиса – 0,9 секунди пре краја.

Екипа Александра Ђорђевића отворила је турнир маестралном партијом против Шпаније, једним од фаворита за најсјајније одличје, а ни 'Фурија' није имала решење за момка из новобеоградског блока 70.

После још једног сјајног издања наше момке очекује дан одмора, па сусрет са Исланђанима од 14.30 у уторак, док Немци од 17.45, истог дана, играју са Турском.

Екипа Александра Ђорђевића није бриљирала у дуелу против Немачке, посебно у шуту за три поена јер је погодила само четири тројке из 30 покушаја, али је чврстом одбраном успела да слави.

У првом полувремену екипе су се смењивале у водјству, а Немци су средином друге четвртине имали седам поена предности после сјајних рола Дирка Новицког.

Србија није допустила домаћој селекцији да се одлепи, па је серијом у финишу првог дела игре преокренула резултат, иако је погодила само један шут за три поена, док је Немачка имала шест тројки.

Наставак није донео ништа ново, видјена је резултатска клацкалица, а кошаркаши Србије су упркос лошем шуту с поља, али и слободних бацања, углавном имали водјство.

Србија је у последњи минут ушла са три поена предности после одличног продора Немање Недовића (66:63), али је већ у наредном нападу Хајко Ссафарцик одговорио је тројком. Ипак, Бјелица је успео да поентира и донесе победу Србији.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

блах

06.09.2015 17:06

Наси опет побједили :) а јел њихови играју вецерас???

ОДГОВОРИТЕ