EP: Srbi ruše redom! Bjelica majstor i za Nijemce!

Reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Evropskom šampionatu, pošto je pobedila Nemačku u triler završnici – 68:66.

Košarka 06.09.2015 | 17:40
EP: Srbi ruše redom! Bjelica majstor i za Nijemce!

Ponovo je čovek odluke bio neverovatni Nemanja Bjelica – pogotkom iz teške pozicije preko centra domaćina Tibora Plaisa – 0,9 sekundi pre kraja.

Ekipa Aleksandra Đorđevića otvorila je turnir maestralnom partijom protiv Španije, jednim od favorita za najsjajnije odličje, a ni 'Furija' nije imala rešenje za momka iz novobeogradskog bloka 70.

Posle još jednog sjajnog izdanja naše momke očekuje dan odmora, pa susret sa Islanđanima od 14.30 u utorak, dok Nemci od 17.45, istog dana, igraju sa Turskom.

Ekipa Aleksandra Đorđevića nije briljirala u duelu protiv Nemačke, posebno u šutu za tri poena jer je pogodila samo četiri trojke iz 30 pokušaja, ali je čvrstom odbranom uspela da slavi.

U prvom poluvremenu ekipe su se smenjivale u vodjstvu, a Nemci su sredinom druge četvrtine imali sedam poena prednosti posle sjajnih rola Dirka Novickog.

Srbija nije dopustila domaćoj selekciji da se odlepi, pa je serijom u finišu prvog dela igre preokrenula rezultat, iako je pogodila samo jedan šut za tri poena, dok je Nemačka imala šest trojki.

Nastavak nije doneo ništa novo, vidjena je rezultatska klackalica, a košarkaši Srbije su uprkos lošem šutu s polja, ali i slobodnih bacanja, uglavnom imali vodjstvo.

Srbija je u poslednji minut ušla sa tri poena prednosti posle odličnog prodora Nemanje Nedovića (66:63), ali je već u narednom napadu Hajko Ssafarcik odgovorio je trojkom. Ipak, Bjelica je uspeo da poentira i donese pobedu Srbiji.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

blah

06.09.2015 17:06

Nasi opet pobjedili :) a jel njihovi igraju veceras???

ODGOVORITE