У Српцу отворен Гастро фест "Бардача 2015"

Начелник општине Србац Драго Ћирић данас је на Бардачи, познатом природном резервату и крајишком излетишту, у присуству бројних гостију и више хиљада појетилаца из готово цијеле Републике Српске, отворио традиционалну туристичко-привредну манифестацију „Гастро фест Бардача 2015“.

Република Српска 06.09.2015 | 17:28
У Српцу отворен Гастро фест "Бардача 2015"

Ова манифестација која се одржава једанаести пут заредом оправдала је своје постојање, јер је, по ријечима начелника Ћирића, посвећена овдашњим брендовима – производњи пилића и рибе, по чему је општина Србац позната на свим просторима бивше Југославије.

Ова манифестација умногоме је доприњела развоју и афирмацији туристичких потенцијала, што потврђује долазак све већег броја туриста, а у односу на прошлу годину број долазака је удвостручен – казао је начелник Драго Ћирић.

Могућности искориштавања природних ресурса, посебно у области производње хране и туризма, превазилазе локалне и републичке оквире, па ће ова привредно-туристичка манифестација од наредне године имати републички значај – обећао је министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, који је такође присуствовао отварању Гастро феста на Бардачи код Српца.

Свечаности је присуствовала и делегација братске општине Новогродјец из Пољске, као и припадници пољског батаљона из састава ЕУФОР-а.

На манифестацији је присутно тридесетак фирми, занатских радњи и индивидуалних произвођача, који су представили своје производе од кућне радиности до производа од воћа и поврћа, рибе и пилетине.

Четрдесет учесника надмеће се у припремању рибљег паприкаша, а тридесет ће припремити специјалитете од пилећег меса. Најбољи ће добити вриједне награде организатора, србачке Туристичке организације.

 

Занимљиво ће бити и такмичење у испијању пива, као и народним дисциплинама - навлачењу конопца и трчању у врећама, а у културном дијелу посјетиоцима се представило Културно-умјетничко друштво „Младост“ из Разбоја. 

Директорица Туристичке организације Србац Радисава Шушчевић изразила је задовољство посјетом, али и бројем екипа које се такмиче у припремању рибљег паприкаша и специјалитета од пилетине.

(Аутор: Саво Кесер)

Коментари / 0

Оставите коментар